Intrebare rezolvata

avatar

Cum gasesc cumparatori (de afara) pentru lucrari din fier forjat?

Acum imi deschid o firma in care vreau sa prelucrez fierul forjat la comanda si vreau sa imi caut cumparatori sau comenzi din afara Romaniei.

Spuneti-mi cine stie cum as putea sa fac sa-mi gasesc clienti seriosi si comenzi mai mari. Va multumesc.

A intrebat Dan Andrei

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 3.03.2008, 17:20

Buna ziua,
Cu siguranta  cunoasteti proverbul "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul" !  Ce vreau sa spun este ca functioneaza atasamentul fata de simboluri false, intre acestea ca la export se vinde mai bine. Da, dar nu in mod nediferentiat. Cunosc o piata apropiata celei a produselor dvs. in care furnizorii au inceput prin a livra la extern, iar acum prefera comenzi la intern - este vorba de piata constructiilor de case pe structura de lemn , case rezidentiale .
La extern se pot obtine preturi mai bune , dar acolo concurenta e mult mai puternica decat pe piata autohtona, iar standardele de calitate sunt mai inalte. In plus si cantitatile pentru care se realizeaza tranzactii este semnificativ mai mare (cel putin pentru contracte catre comercianti engros). Cred ca pentru inceput o focusare a dvs. pe alcatuirea unui portofoliu de produse la care sa controlati foarte bine costurile, calitatea  si formarea unei clientele interne este mult mai potrivita.  In ce priveste exportul - va pot pune in legatura cu oameni de afaceri din Italia, Israel, Belgia, Franta; pentru aceasta trebuie sa-mi furnizati un catalog de produse, o oferta tehnica si una de pret, precizare capacitate de productie, conditii de plata.
Va doresc mult succes

Sursa: Constantin Grigoras, CISA Consulting, www.cisa.info.ro, e-mail:office@cisa.info.ro

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Lucian Buzea a raspuns pe 10.03.2008, 19:42

Primul pas: obtineti un certificat de calitate pentru produsele voastre.
Pasul doi: Internetul e baza. Creati un website cu fotografiile produselor. Promovati-l. La cumparatori, la licitatii, la dezvoltatori imobiliari, la hipermarketuri.
Pentru a evita tepele externe (mai dureroase parca decat tepele conationalilor) negociati dur contractele, chiar daca veti fi fortati sa reduceti la pret. Solicitati garantii bancare, depozite escrow , plata prin acreditiv documentar, etc.
Succes,
Lucian

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello