Intrebare rezolvata

avatar

Stiti cumva de ce fonduri europene poate beneficia redactia unui ziar?

Ziarul in cauza ar putea publica o sectiune mai mare dedicata de exemplu ocuparii fortei de munca. Or exista astfel de fonduri? Se incadreaza la POSDRU ?

A intrebat Bratu Adina

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 11.02.2008, 19:33

Pentru activitatea vizata de dvs. nu va incadrati ca solicitant eligibil la finantare pe POSDRU.
Daca va acreditati pentru servicii de informare - consiliere si/sau mediere - plasare puteti accesa finantari pentru facilitarea accesului pe piata de munca a persoanelor in cautarea de job - in special a persoanelor defavorizate.
Va mai puteti gandi si la o acreditare ca formator pe cateva meserii conform COR si atunci iarasi puteti accesa finantare pentru cursuri de formare profesionala. Aceasta din urma varianta ar trebui sa o aveti in vedere in primul rand deoarece chiar este o activitate viabila economic si atunci o puteti sustine dupa terminarea finantarii. Este foarte important sa puteti continua activitatea pentru care primiti finantare, dupa data limita a incheierii proiectului (practic dupa incheierea fazei de implementare, de creare active), deoarece veti fi monitorizati inca 5 ani iar daca nu continuati activitatea pentru care primiti finantare exista pericolul de a returna sumele primite ca grant.

Sursa: Constantin Grigoras, CISA Consulting, www.cisa.info.ro, e-mail:office@cisa.info.ro

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Costin Sorici a raspuns pe 12.02.2008, 14:42

Mass-media este finantabila prin Prtogramul Operational Regional, linia pentru microintreprinderi, daca societatea care detine ziarul este microintreprindere. Daca nu, singura posibilitate de a beneficia de fonduri europene este prin POSDRU (Dezvoltarea Resurselor Umane) pentru activitati de instruire si perfectionare a angajatilor.

Sursa: Project Management Solution Srl

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello