Intrebare rezolvata

avatar

Ce beneficii de la stat poate avea un elev care deschide o afacere?

Ce beneficii(la institutiile de stat si de la UE) ar avea un elev de clasa a 12-a daca si-ar deschide o firma avand ca domeniu de activitate colectarea si valorificarea deseurilor nemetalice si neferoase? Astept raspunsurile dumneavoastra.

Foarte important!!!Va rog raspundeti!!!

A intrebat Vola Farcasel

Raspunsul ales

avatar

Marian-silviu Tone a raspuns pe 9.02.2008, 15:42

In primul rand referitor la intrebarea dumneavoastra, tin sa precizez faptul ca un tanar elev are anumite avantaje la infiintarea unei societatii comerciale, astfel se face ca potrivit Legii nr.31/1991 republicata si modificata de Legea 441/2006 taxele percepute de Oficiul Registrului pentru inmatricularea societatii sunt mai mici decat in mod obisnuit.
Insa nu trebuie neglijat si faptul ca persoana fizica, in speta, asociatul/asociatii au si anumite obligatii legale si anume sa respecte dispozitiile Legii nr.137/1995 privind protectia mediului si va trebui sa faca dovada ca locul unde va avea loc colectarea si valorificarea deseurilor nemetalice si neferoase indeplineste conditiile legale prentru autorizarea care este obligatorie erga omnes si care se obtine numai in baza unei documentatii bine puse la punct. As sfatui ca inainte de a incepe o asemenea afacere persoana in cauza sa se gandeasca de doua ori, intrucat daca se va intampla sa nu respecte normele de protectia mediului va avea de suferit atat pecuniar prin aplicarea amenzilor in astfel de situatii, precum si inchiderea temporara sau toatala a activitatii pana la remedierea situatiei. De asemenea trebuie avut in vedere si faptul ca unele deseuri potrivit Legii 137/1995 au un regim special de pastrare pentru a se evita orice situatie de contaminare sau de poluare a mediului inconjurator. De asemenea in cazul poluarii mediului inconjurator prin aceasta activitate trebuie avut in vedere si aspectul prevazut in Legea nr.137/1995 potrivit caruia poluatorul plateste. Aceste cheltuieli sunt destul de mari in functie de tipul de intervenit si timpul in care a fost necesara interventia de specialitate pentru decontaminare.

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Elena Lelea a raspuns pe 10.02.2008, 14:27

In primul rand un elev de clasa a 12 nu poate infiinta o firma, daca nu a implinit 18 ani.
Facilitati de la stat are un student in ultimul sau penultimul an de studii, acesta nu mai trebuie sa plateasca la Registrul Comertului anumite taxe, dar timp de 3 ani nu poate instraina firma respectiva. Cu respect, Elena

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Ion Vinca a raspuns pe 9.02.2008, 23:06

Haideti sa fim seriosi .Ce mare avantaj  ( stimulente , scutiri )din partea statului  sau chiar a institutiilor europene ar avea un asemenea tanar ?
Reducerea taxelor de infiintare  cu cateva procente e ceva simbolic. IN SCHIMB SE CER O MULTIME DE AVIZE , FORMULARE , CONDITII .Poate vrea doar sa valorifice   la un centru deseurile stranse .Pentru ce i-ar trebui   aceste autorizatii si asa mai departe. Ar  trebui finantat , incurajat , popularizat.Dar nu, noua ne trebuiesc autorizatii  ca sa ne  facem  curat , dar nu  avem nevoie de asa ceva ca sa aruncam gunoaiele  pe strada .
Nu vreau sa te descurajez . Dar vreau sa stii ca  nu vei beneficia de prea  mare ajutor.Poate doar daca vei apela la vreo institutie  sau la cineva  care  vrea sa-si faca imagine , campanie electorala , promovand tinerii , sau poate la vreo institutie  din UE( legat de protectia mediului).NU TE ASTEPTA , INSA LA  FAVORURI SAU CHESTII DE GENUL ASTA.. ASTEAPTA-TE  LA  PIEDICI , SFORARII , ETC. VEI AVEA MULT DE MUNCA PENTRU A CONVINGE. SUCCES !

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Romeo Barbu a raspuns pe 11.02.2008, 22:36

Probabil foarte multe teoretic,dar practic 0 barat daca nu faci parte din cei care dispun de ele(apropo ai rude care au facut parte din fostul pcr?)imai ales in zona deseuri ,cu parere de rau dar bani sunt pentru altii.Nu e rau sa incerci in alta tara.

Sursa: viata de zi cu zi

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello