Intrebare deschisa

avatar

Pot vinde un teren agricol daca pe actul de proprietate sunt mai multe persoane?

Sunt mostenitorul unui teren agricol. Titlul de proprietate este la mine. Ceea ce ma pune pe ganduri este ca pe acest titlu sunt mai multe persoane iar terenul in cauza nu are cadastru. De restul persoanelor care apar in titlu nu stiu nimic, mai traiesc sau nu oricum nu stiu de unde sa le iau. Credeti ca se poate realiza in vreun fel vanzarea terenului, bineinteles doar partea mea, fara a ma complica sa dau de aceste persoane?

Multumesc.

A intrebat Ene Danut

Raporteaza abuz Raspunde la intrebare

Raspunsuri

avatar

Cornel Grama a raspuns pe 22.04.2021, 08:08

din cate stiu eu , nu. Eu am fost infiat la varsta de 3 ani .Mai am 5 frati care au fost infiati si ei de alte familii si din 1983 nu mai stiu nimic de ei. Am un act de mostenitor, de la parintii biologici morti in 1980, pe un teren agricol pe care vroiam sa-l vand si Nu pot fara acordul celorlalti frati.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 22.04.2021, 23:23

interesant este de precizat cum ati ajuns i posesia acestui titlu ! Este bine de stiut cine a facut CEREREA de restituire. In titlul de proprietate sunt trecute ,,rude' apropiate ca si grad de rudenie. Se merita, este frumos, este cinstit sa cautati pe cei inscrisi in titlu sa - i contactati sau pe urmasii acestora. Nu se spune care este suprafata in mp sau ha. Inainte de a va gandi ,,pot sa vand" trebuie sa va faceti datoria pana la sfarsit. Indicat este sa NU VINDETI fara acordul celor inscrisi in tillu, inclusiv viitori succesori ai acestui bun. Inainte de instrainare, de orice fel, este bine sa DESPAGUBITI pretentiile tuturor celor de pe tilul de proprietate. Un sfat pentru a deveni ,,mostenitor cu drepturi depline". Lucrati terenul, platiti finantele Primarie, fisc si dupa.... ca 25 de ani puteti deveni SINGURUL proprietar cu ajutorul instantei de judecata - folosire de posesie neintrerupta si nerevendicata. Nu puteti vinde ,,o parte" din teren deoarece nu stiti care este partea d stra LOCALIZATA . .

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 22.04.2021, 22:24

NU! Trabuie sa faceti o actiune judecatoreasca pentru a iesi din indiviziune!Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello