Intrebare rezolvata

avatar

Cum pot certifica si vinde un vin de mure?

Am o plantatie de mure si vreau sa creez o marca proprie de vin de mure. Cum pot obtine certificarea vinului pentru a fi vandut? Pot vinde vinul in baza certificatului de producator? Unde ma pot adresa pentru a putea certifica vinul.

Va mulltumesc.

A intrebat Petru Alin

Raspunsul ales

avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 12.01.2021, 21:51

Cat esti tanar si ,,visezi" e cam greu sa si reusesti ! De Zmeura, Peleti, Tinichigerie, Capsunarie, mai apoi si ceva VIN DE MURE e cale lunga, calculata in ani de munca cca NOUA ANI (2012 - 2021 !). Daca gresesc pot fi corectat. Am facut acest scurt metraj deoarece sunt foarte multi care INTREABA fara o minimala intentie de a trece si la executare. Cred ca foarte multi ca mine incearca sa ofere un raspuns pertinent in ideea ca cel ce intreaba chiar ,,TRECE DE MAINE LA TREABA" !
Daca aveti aveti o plantatie de mure (HA = ?), in functie de aceatsa va pot da un raspuns de valorificare pe baza de Vin de mure. pentru aceasta trebuie mai multe date: Am spus productia, soiul ( calculam dulceata, aroma si consistenta fructozei sau a zaharozei din mure) Deci sunt necesare niste corectii in functie de soi, sol, caliatea fructelor Nu toate sunt pretabile la ....vin.   Murele, Visinele, Zmeura din padure nu se compara cu cele de cultura asta pentru a nu ne face prea mari iluzii. Niciodata n - ai sa reusesti sa faci rachiu din zmeura de gradina ca cel produs din zmeura de padure. Nu exista termen de comparatie, tinand cont de Aroma si tarie. Marca proprie TRADITIONALA nu puteti face deoarece soiul nu este , nu puteti dovedi ca este traditional din  ,,cultura" spontana. Vinul, chiar si cel din boabe de strugure, trebuie controlat, corectat, asa ca, in cazul murelor nu puteti face si dovedi ca nu introduceti nimic in procesul de murificar. Puteti insa sa va diversificati - in caz ca ideea este serioasa - prinn efectuarea Rachiului din Mure si apoi, anul urmator treceti la LICHIOR din mure cu alcool etilic obtinut tot di mure, deci aroma dubla! Mai puteti face si ,,ALTCEVA" ,  dar vreau sa stiu ca ceea ce v -a ti propus ati si realizat. Vreau sa va spun ca sunt documentat in ceea ce spun si AM  si EXECUTAT tot din Mure, dar de PADURE  cu adaus de ,,ALBINE".
Produsele Alcoolice nu se vand cu Atestat de Producator. ACest produs este supus accizei pe .. alcool, alta lege alta marie cu alta palarie. Pentru a certificat un produs din agricultura este bine sa mergeti la D.A.Judeteana unde primiti - trebuie sa primiti, toate detaliile. Se face o cerere, se depun cateva hartii cu plantatia, drept de propietate, reg. Agricol, data infiintarii culturii, productia, etc, etc si apoi vine un domn certificator si va face un Raport (certificatorul trebuie platit).Daca am fost folositor, n - am de cat sa va doresc sanatate si mult spor !

Sursa: proprie

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello