Intrebare rezolvata

avatar

Poate fi o hotarare judecatoreasca cu executare in cazul firmei mele?

Anul trecut, 2019, firma mea a colaborat cu EMAG MARKETPLACE si am vandut anumite bunuri pe platforma lor. Insa au fost 2 clienti care au comunicat la Emag ca au returnat 2 produse catre firma mea. Insa nu aveau o dovada clara ca acest lucru s-a realizat si practic. Practic nu s-au returnat acele 2 produse la noi. Clientii au tot insistat la Emag sa le returneze banii. Emag a returnat banii catre acei 2 clienti, care valoreaza in total aproximativ 5000 RON. Acuma Emag ameninta ca va actiona in instanta judecatoreasca sa recupereze cei 5000 RON de la firma mea. Exista sansa sa aiba o hotarare in favoarea lor in acest caz?

A intrebat Pop Andrei

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 23.10.2020, 17:57

Personal ,cred ca trebuie sa luati legatura cu cele 2 persoane care trebuie sa faca dovada ca au returnat produsele si care sunt motivele pentru care au facut acest lucru.Poate ca au fot deteriorari datorita transportului. e MAG ,trebuie sa prezinte procesul verbal de receptie a marfii returnate cu concluziile aferente si cu vinovati. De asemenea ,e-MAG trebuie sa prezinte marfa returnata si puteti cere o expertiza suplimentara.Si apoi sa va pregatiti apararea in instanta.Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 24.10.2020, 22:02

,,Incurca - i dr... ca la toata lumea le place,, Necuratul s - a bagat frumos coada si in loc de doi a gasit TREI cai naravasi ! 1. 2 clienti au comunicat ca au returnat la emag - intreb de unde stiti, de la clienti sau de la emag ? 1. a. Insa nu aveau si dovada - De unde stiti ca nu aveau, dati cu presupusul sau sunteti convisi ca aceasta proba exista? Daca avirmati ca stiti rezultatul - rezulta ca emag - ul va comunicat. In acest caz este grav pentru dumneavoastra. 1. b. ,,practic nu s - au returnat acele dou produse la noi" - Se poate ca emag sa fi facut cunoscut ca va trimite, sau ca va trimis si ati refuzat primireaa. Inn acest caz sunteti buni de plata daca se dovedeste refuzul ca nu ati dorit sa comunicati si sa primiti ,,obiectele". In acest caz emag castiga fara drept de apel. Apropo asa procedeaza camatarii - Iti indica data la care sa trimiti banii, iar ei pleaca din localitate sau refuza primirea omului cu bani si apoi te aduc la ....judecata si spun ca indata la ora x nu a primit bani si asa judecatorul bland si corect din fire da castig de cauza camatarului. Ati comunicat cu cei doi, ati comunicat cu emag? Daca da exista solutii in functie de acceptare sau nu nu. In caz ca nu ati acceptat sa comunicati cu cei doi si firma de ...marentig- ramaneti cu saculetul gol.2. Emag nu cred ca returna banii daca nu stia de circuitul ,,coletului". In caz ca a facut - o din propria initiativa fara a avea la baza ceva scris sau telefon emaguletul este bun de plata, adica sa va dea materialele sau banutii- contravaloarea. deci daca stiti ca ati primit un mesaj - telefon, email de la emag, daca stiti ca cei doi v - au contactat cu tel, email si nu ati raspuns promt pentru solutionarea problemei in mod sigur veti pierde procesul si pe deasupra taxe avocat, executor asa ca ajungeti la suma de ..... 5000 lei. Cred ca ar fi corect ca instanta sa urmareasca circuitul produselor si curieratul v a da socoteala daca se afla ca produsele s- au pierdut pe drum. Deci daca emag face dovada ca dstra ati refuzat primirea coletului, sunteti bun de plata. Si mai e ceva - Circuitul banilor. Se pare ca cei doi clienti au ,,RETURNAT" . DECI INAINTE DE TOATE SE PARE ca banii au ajuns la dumneavoastra - emagul i - a tranferat se pare. Dumneavoastra nu faceti cunoscut acest lucru. Puteti cere la emag ,,coletele' verificati starea lor - poate curierul sa va joace festa, si apoi decideti. De fapt ce este emagul un birou blindat cu internetul care intermediaza emailuri, telefoane, hartii si cam atat, iar palmasii producatorii, comercianti, curierii duc traiul cel mai ,,fericit" - cu munca. Nu inteleg de ce Firma dumneavoastra nu este inscrisa pe Bizoo unde clientul va cauta si dumneavoastra raspundeti si livrati in paritate 1 la 1. Fie ca toti sa aveti parte de liniste si intelegere.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

George Tutunea a raspuns pe 13.09.2020, 08:38

Buna ziua,

daca acele bunuri nu au fost returnate, inseamna ca nu au o dovada pe care sa o inainteze instantei.

Instanta ia o hotarare pe baza unor probe clare.

Mult succes.

Sursa: https://www.facebook.com/SolutiiProfesionaleIgienaSiCuratenie

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello