Intrebare rezolvata

avatar

Doresc sa deschid un magazin placi ceramice importate din Italia. Ma puteti ajuta cu raspunsuri?

Buna ziua,

As dori sa imi deschid un depozit si/sau magazin de placi ceramice importate. Am acces la mai multi producatori din Italia si as dori sa le vand in Romania insa nu prea stiu de unde sa incep. Ar putea cineva sa ma ajute cu informatii cum ar fi:
- cu ce spatiu ar fi ok sa incep initial?
- cum sa organizez cu transportul din Italia si cam cat ar costa acesta (in procente sau in valoare abslouta aproximativa) pana in vestul Romaniei?
- este cineva care a incercat sa vanda si online?
- se pot accesa fonduri nerambursabile pentru o afacere de acest tip?
- ce adaos comercial se practica in acest domeniu?

Acestea sunt doar cateva intrebari care imi vin in minte acum dar orice sfat este binevenit.

Va multumesc!

A intrebat Bule Calin

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 8.08.2020, 17:18

Important este sa gasiti un spatiu de cca.200 mp care sa va permita atat depozitarea cat si expunerea marfii in maniera marilor magazine de tip DEDEMAN,BRICODEPO,etc. Locatia trebuie sa fie de preferinta la vadurile comerciale ale zonei. Este important sa aveti a o variatie de modele pentru ca numai asa puteti sa determinati preferintele clientilor din zona si nu numai, pentru ca gusturile difera. Transportul este simplu ,pentru ca sunt multi transportatori in zona .Trebuie doar sa dati un anunt chiar in presa locala si nu numai. Este necesar sa faceti o documentatie simpla , de cateva foi in care sa prezentati produsele si aplicatiile lor.Aceasta brosurica se va afla in magazin dar poate fi publicata si pe un site pe care trebuie sa vi-l faceti. Cat despre vanzarea online ,asta depinde de site-ul pe care va arondati, de exemplu BIZOO si de nivelul de abonament pe care-l faceti! Este greu sa se aprecieze exact cate comenzi on-line veti primi,dar, daca nu curge....pica! Cum se spune. Sunt multe sectiuni de fonduri UE , FUNCTIE SI DE VARSTA ,DE ZONA, DE ACTIVITATE SI ESTE GREU SA PRECIZAM NOI AICI. Dar daca o sa dati un anunt in media , sigur veti gasi un expert acreditat care sa va indrume cu exactitate ,in acest domeniu. Nu uitati ca orice drum incepe cu primul PAS! SUCCES!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

George Tutunea a raspuns pe 16.08.2020, 15:18

Buna ziua,

Sfatul meu este sa vizitati mai multe show-room-uri din zona si sa va notati pe o agenda ce considerati ca este bine si ce este rau.
Observati care sunt suprafetele utilizate, cati angajati folosesc si alte detalii.
Este foarte important sa va faceti un Plan de afaceri, cu costurile si investitiile necesare.
A se lua in calcul avansul necesar ptr spatiul de inchiriat, chiaria ceruta, utilitati, costul cu angajatii, abonamente telefoane, cost site prezentare, cost reclama. Trebuie sa iei in calcul toate costurile posibile inca dinainte. Sfatul meu este intai sa incepi ca si redistribuitor , pentru a te invata cu afacerea si abia dupa ce te stabilizezi cu ea sa incepi importul.

Mult succes.

Sursa: https://www.facebook.com/SolutiiProfesionaleIgienaSiCuratenie

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello