Intrebare rezolvata

avatar

Are dreptul sa isi faca contract de energie electrica doar pe numele lui?

Am divortat in urma cu vreo 10 ani, folosim fiecare cate un imobil ca resedinta, iar restul sunt inchiriate! La unul din imobile avem un chirias, sta de vreo 8 ani, platnic, are restaurant iar cu pandemia nu vrea sa plateasca. Din punctul meu de vedere ar fi ok, mai ales ca ratele la banca trebuie platite, e totusi de 8 ani, nu am avut probleme etc. Fostul sot se incapataneaza, degeaba ii spun ca pana gasim altii dureaza, ratele merg, sunt pe numele meu, nu am chef sa ii cer parte de rata ca nu e serios si ma ameninta ca daca accept ca, chiriasul sa stea in continuare isi face cerere, ceea ce a si facut, sa treaca curentul pe numele lui si sa il sisteze. Curentul era pe fostul proprietar, plecat in Ungaria! Si subit a facut cereri la electrica pe restul imobilelor detinute de amandoi! Eu ma simt limitata si santajata cumva, ca daca nu ii convine de chiriasi el le taie curentul! E legal si ce as putea sa stopez acest lucru? Multumesc

A intrebat Pop Mihaela

Raspunsul ales

avatar

George Tutunea a raspuns pe 16.08.2020, 15:01

Buna ziua,

In principiu daca este trecul el in actul de vanzare cumparare, poate sa faca acest lucru. Pentru a-l putea inpiedica, trebuie sa dovediti ca este Bun Comun si nu poate sa faca intreruperea decat cu acordul Dumneavoastra. Eventual se pot face 2 contoare separate.... 1 pe numele dumnevoastra si unul pe numele fostului sot.

Trebuie mers oricum la electrica sa vedeti care este situatia.

Mult succes.

Sursa: https://www.facebook.com/SolutiiProfesionaleIgienaSiCuratenie

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello