Intrebare rezolvata

avatar

Pentru a face transport marfa pe 3,5 tone ce am nevoie PFA, SRL, autorizatie transport?

Am ramas fara loc de munca in urma pandemiei si vreau sa incerc ceva nou. Vreau sa stiu ce am nevoie pentru a face transport pe 3,5 tone, asta ca sa fiu ok din punct de vedere legal. Si ce buget am nevoie pentru firma si acte.

Va multumesc.

A intrebat Postelnicu Catalin

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 3.07.2020, 10:52

Vă faceti SRL cu 200-300 lei cheltuieli de constituire (in functie de ce servicii externe accesati) plus capitalul social ( minimum 200 lei dar va recomand sa constituiti un capital mai mare deoarece oricum sunt banii dumneavoastra si-i puteti utiliza). Deocamdata nivelul de impozitare e mai mic pe SRL decat pe PFA (II) și la nivelul raspunderii juridice iarasi e mai avantajos SRL ( la PFA sau II raspunderea este la nivelul intregului patrimoniu al dumneavoastra). Pentru functionare aveti nevoie si de licentă pentru transport contra cost. Licenta/Certificatul de transport se acorda de Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. Costurile difera in functie de mai multe criterii. Aveti tarifele la aceasta pagina oficiala : https://www.arr.ro/arr_doc_142_tarife_pg_0.htm

Sursa: C. Grigoras, CISA Consulting , 0744870210, constantgrig(a)gmail.com

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello