Intrebare rezolvata

avatar

Pot obliga legal un client sa achizitioneze produse de la un fabricant doar prin intermediul meu?

Am un cunoscut in Anglia care este interesat in achizitia de medicamente din Romania. Am vorbit deja cu doi fabricanti si pot fabrica la preturile tinta cerute de client. Clientul are transportul lui si toate documentele de export, vama, etc., eu avand calitatea de intermediar. Am fost la camera de comert si explicandu-le mi-au deschis un srl cu codul caen 4618 intermedieri in comertul specializat in vanzarea produselor cu caracter specific. Intrebarea este daca pot face un contract cu cumparatorul si cu fiecare dintre producatori ca sa nu poata cumpara/vinde decat prin mine eu avand un comision de X% din pretul de cumparare platit de catre cumparator (deja stabilit) sau dupa prima tranzactie cele doua parti pot face tranzactii fara mine? Clientul este dispus sa ma faca reprezentant al firmei lui pentru intocmirea contractelor de fabricare sub brandul lor sau de vanzare/cumparare a altor produse dorite daca va fi nevoie. Ar ajuta asta cu ceva sau dupa prima tranzactie se pot lipsi de mine?

A intrebat Danila Mihai

Raspunsul ales

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 8.11.2019, 09:37

Bună ziua
Se poate încheia un contract de exclusivitate cu anumite clauze și de o parte și de alta astfel încât ambele părți să aibă de câștigat. Sunt multe firma care apelează la intermediari dacă cheltuielile de aprovizionare prin compartimentul propriu depășesc cheltuielile de aprovizionare prin intermediari. Mai interesant ar fi un contract de exclusivitate pe o anumită piață cu producătorul. În general, afacerile nu trebuie să stea într-un singur client sau un singur furnizor.
Succes!

Sursa: http://duplicomgrup.info/

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello