Intrebare rezolvata

avatar

Are cineva cunostinte despre ricin?

As vrea sa stiu daca are cineva cunostinte despre ricin,cum sta treaba cu el,daca exista firme care sa cumpere astfel de plante in tara sau in strainatate(niste detalii mai exacte daca se poate) sau unde as putea gasi o piata de desfacere cu aceste plante medicinale.

Va multumesc.

A intrebat Muresan Darius

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 4.01.2019, 15:40

O cultura de 1 hectar de ricin are o profitabilitate iesita din comun: iti aduce intr-un singur an de peste 20 de ori suma investita!
Concret, de pe urma unei investitii de cca 1.500 de euro (seminte plus pregatirea terenului) obtii in jur de 35.000 de euro, in conditiile in care activitatea ta presupune doar cateva lucrari periodice de intretinere si, bineinteles, recoltarea!
Ca sa infiintezi o cultura de ricin ai nevoie in principiu doar de:
1) un hectar de teren nepretentios (planta creste cam in orice conditii)
2) lucrari obisnuite de pregatire (arat, discuit)
3) cca 35 kg de seminte, care costa in jur de 100 de lei/kg
Cu o minima atentie pentru evolutia in bune conditii a culturii, poti obtine la inceputul toamnei peste 1.500 kg de seminte pe care le poti valorifica fie en-gros, la pretul de 100 de lei/kg, fie in cantitati mici, la pretul de 0,5 lei/boaba, catre clienti care vor sa cultive ricinul in scop ornamental (in acest al doilea caz, pretul de vanzare ajunge practic la peste 1.000 de lei/kg!!!).
Indiferent de varianta de comercializare aleasa, venitul pe care il obtii depaseste 35.000 de euro/ha!.
Ricinul este profitabil deoarece este extraordinar de util si, ca urmare, foarte cautat.
Din semintele sale se extrage un ulei galbui bogat in acizi grasi nesaturati, folosit de secole in scopuri terapeutice (in ciuda gustului sau puternic si destul de neplacut), cu numeroase avantaje, respectiv:
1. Intareste sistemul imunitar (are efect antioxidant).
2. Combate afectiuni grave, precum Parkinson, scleroza multipla, artrita, reumatism.
3. Este foarte eficient in tratarea problemelor dermatologice: inflamatii, arsuri, acnee, eczeme, cearcane intunecate, riduri, degeraturi. Uleiul de ricin este un emolient natural care stimuleaza productia de colagen si elastina.
4. Elimina constipatia.
5. Stopeaza caderea parului si ajuta la regenerarea acestuia.
6. Atenueaza durerile provocate de sciatica.
7. Combate infectiile, ajuta la cicatrizarea ombilicului nou-nascutilor.

Per total, ricinul are peste 200 de utilizari in domeniile medical, farmaceutic, cosmetic si, in plus, mai are un atu: este foarte putin cultivat la ora actuala in Romania, ceea ce inseamna automat o concurenta redusa si un argument puternic in favoarea demararii unei afaceri in domeniu.
Avertisment!
Semintele de ricin sunt extrem de toxice, mai toxice decat cianurile sau stricnina, si cu efecte comparabile cu ale veninului de sarpe. De vina este ricina, o toxina care actioneaza foarte rapid, ducand la distrugerea globulelor rosii. Ingestia a 5-6 seminte de catre un copil sau a 15 seminte de catre un adult poate provoca decesul!

Sursa: Grigoras Constantin, CISA Consulting SRL, 0744870210, email: constantgrig@gmail.com

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello