Intrebare rezolvata

avatar

Pot achizitiona utilaje agricole prin fonduri europene, daca am 10 ha de fanete?

Am 10 ha de fanete si le lucrez cu parintii si as vrea sa achizitionez niste utilaje agricole sa imi usurez munca si nu stiu daca se pot achizitiona utilaje prin fonduri europene indiferent de cat teren detin sau trebuie sa ai o anumita suprafata.

A intrebat Catalin Chereches

Raspunsul ales

avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 3.11.2018, 09:14

Faneata la ce foloseste?  Pe langa fanete mai trebuie sa existe: un salas pentru animale, o coasa, o furca, o caruta, un cal minimul necesar. Gospodaria trebuie sa aiba o anumita DIMENSIUNE care sunt date de cultura de pe teren, animalele care pot fi intretinute pe aceasta suprafata. Dupa cum se vede micul fermier este lasata de izbeliste de catre politicieni, nu - i intereseaza decat megalomanii, latifundiarii cu sute de cai putere, micul fermier poate sa mai astepte. Incepeti cu utilaje de mana a doua si usor, usor poate mai vin si vremuri bune pt cei mici. In functie de pozitionarea finetelor puteti alege mai multe variante. Cultivati cu ,,ghizdei" investitie pentru 6 - 7 ani. Cumparati ceva animale, oite, caprite (sa nu aveti pomi) si, incepeti cu mirabila ALBINA.  Faneata adaptati - o la conditii ecologice, adica sa lipseasca ingr. chimice, pesticidele, etc. Este bine, daca terenul permite, sa va ganditi la IRIGARE, veti avea cele mai frumoase satisfactii. Daca as avea acest teren in afara de cele scrise mai sus l- as planta cu arborele de miere - evodia + ghizdei + alte pl. melifere as cumpara 10 fam. de albine si  voi mari stupina la un numar din care, dupa experienta capatata sa traiesc impreuna cu familia fara dureri de cap. Cu siguranta ca vor veni si fondurile europene dupa cele scrise mai sus. Va doresc buna alegere si cu sanatate indeplinirea acestora.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello