Intrebare rezolvata

avatar

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac sa devin producator de flori?

Buna ziua

As dori sa incep o mica afacere cu flori. As vrea sa incep cu plantarea, cresterea florilor si apoi sa le vand. Va rog frumos sa imi spuneti ce ar trebui sa fac pentru aceasta? Pot sa fac doar cu atestat de producator? Sau trebuie PFA? Care ar fi cea mai simpla metoda prin care as putea sa fac asta?

Multumesc.

A intrebat Elisav Vasile

Raspunsul ales

avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 6.09.2018, 23:50

1. Mergi ucenic in OLANDA, Tailanda sau Indonezia si lucrezi un ciclu de productie, de la samanta, butasi la FLOARE. Sunt multe secrete- atestatul de producator este o abureala, amagire, te invata cum sa nu reusesti, iar un curs de 2 luni este frectie la....pierdut timpul. Toate meseriile au secretele lor, florile sunt sensibile la mediu, aici trebuie STIINTA. Pentru crizanteme iti trebuie o specializare de UN AN, pentru TUBEROZE iti trebuie o specializare de DOI ANI, s.a.m.d.p.
2. Incepi cu o suprafata mica si dupa ce contabilizezi Bilantul Venituri si Cheltuieli mergi mai departe.
3. AF, implici familia, eventual cauti o nise de a efeectua un Proiect pe PNDR. Acum s - a terminat lupta, Poate incepand cu 2020 sa fie ceva sanse daca de la inceput faci AF, baza sa fie horticultura si ALTELE, pana la pragul de acceptare cca 4000 SO.
Succes.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Roman Chereji a raspuns pe 29.09.2018, 18:16

Certificat de producator - se obtine de la primarie

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello