Intrebare rezolvata

avatar

Ce acte sunt necesare pentru creare si vanzare handmade - pirogravuri?

Vreau sa transform hobby-ul meu (pirogravura) intr-o mini afacere, care sa-mi mai suplimenteze veniturile actuale (pensie). In viitorul apropiat ma voi muta in mediul rural si acolo vreau sa-mi pregatesc un atelier. Ce tip de autorizatie imi trebuie (nu sunt incantat de un SRL) si ce coduri CAEN? Doresc sa creez la domiciliu si sa vand produsele online sau prin standuri, targuri, expozitii. Poate si in colaborare cu magazine specializate (artizanat etc.).

A intrebat Leuca Catalin

Raspunsul ales

avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 12.07.2018, 11:40

In opinia mea un PFA. Pt aceasta aveti nevoie de un certificat de calificare, atestare, etc. Acesta se obtine de la institutiile de cultura din judet. Arta populara. Prezentati lucrarile, dati proba de lucru si primiti acest act. Cu el se merge la Reg. Comertului insotit de: copie BI, ACt propietate locuinta- locul de producere (poate fi inchiriere, concesionare, etc). In cazul ca nu primiti actul de atestare profesionala puteti merge la PRIMARIA unde aveti sediul de productie. Cu o cerere facuta la institutia amintita puteti sa obtineti actul care sa ateste calitatile d-voastra artistice. In cadrul primariilor exista o persoana ce se ocupa cu arta populara asa ca puteti sa obtineti actul doveditor ce se cere la Reg Comertului. Este vorma de ORd. nr. 44 prin care primariile pot analiza si da aceasta dovada.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello