Intrebare rezolvata

avatar

Unde pot gasi fonduri 100% sau credite care sa acopere in totalitate dezvoltarea unui ansamblu?

Buna ziua,

Existe credite bancare sau fonduri care sa acopere 100% dezvoltarea unui ansamblu rezidential pe sa zicem minim 50 000 mp? Trebuie sa am profit pe firma? Eu doream sa apelez la o firma de constructii, implicit si arhitect, insa pretul final este de cateva zeci de milioane de euro la proiectul pe care mi l-am propus.

Unde ar exista sanse sa obtin 100% finantare? Finantare ori nerambursabila ori sa achit creditul dupa vanzarea locuintelor.

A intrebat Florin Florin

Raspunsul ales

avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 17.05.2018, 08:39

Exista posibilitatea pasilor marunti. P.1. Se parceleaza toata suprafata si se obtin acordurile necesare si obligatorii. P.2. Se face un ,,mic" credit sau se vin cu bani din alte surse atrase.
P.3. Se face in acelasi timp,,scoala" se lucreaza intr - o firma de constructii pt. a se cunoaste secretele meseriei de constructor. P4. Se incepe, prin efort propriu, constructia primului imobil. P5. Cand ai pus capriorii pregatesti steagul si bradul, il pui la rasarit pe primul caprior.In acelas timp, pe fatada ,,imobil de vanzare + tel. Din profit achitati cheltuielil si reinvestiti in al doilea imobil. Mai exista si varianta de a lucra cu banii cumparatorului, dar trebuie sa nu te itinzi prea mult. Avantajul in acest caz viitorul proprietar este si ,,diriginte" de santier, vede cum se lucreaza, se pot intervenii la inlocuirea de materiale, adaugiri etc. de comun acord cu antreprenorul. Am dat un exemplu care se practica, fara prea multe dureri de cap. Va dorim succes. Nu este de neglijat de a merge si cu fonduri europene- investitii in ferme agricole cumulate cu activitati non agricole (doua proiecte). Nu va lacomiti de a face 10 imobile pe mp. Tineti cont ca o gospodarie sa fie amplasata pe o suprafata minima 1100 mp. 100 mp constructie si 1000 mp gradina, ++. A nu se uita ,,Gradina face casa". Casa isi mareste valoarea daca are si teren care produce. Un pensionar este bucuros sa aiba obiectul muncii in gradina. gradina bine amplasata si imbunatatita vide casa> Va dorim sa aveti succes.

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 17.05.2018, 19:54

Pentru a putea raspunde profesional la aceasta intrebare dvs. trebuie sa aveti un studiu de fezabilitate din care trebuie sa reiasa datele economice de baza aferente investitiei.Asta depinde mai intai de ZONA, DE UTILITATI,DE distantele fata de principalele magazine, sosele de acces,scoli,gradinite, etc. si nu in ultimul rand de tipul de constructie,design,etc. Dupa acest sudiu , va uitati in portofel si apoi la fondurile UE! Asa..... toti s-ar apuca de constructii pe fondurile altora 100%!Sa fim seriosi!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello