Intrebare rezolvata

avatar

Se poate concedia o gravida insarcinata in 6 luni?

Buna seara.

Ma numesc Cristina si lucrez la o gradinita particulara de la data de 3sept 2017.Nu stiam sa aduc un act sau adeverinta de la medic peecum ca sunt insarcinata si nici seful nu a spus nimic.

Astazi i-am depus adeverinta de la medic fam si cerere scrisa de mana plus trimise si pe email sa am dovada din caz ca rupe foile. a calculat el cica si i a iesit ca ar trebui sa intru in concediu cu 42 de zile inainte de nastere (14 sept data nasterii).eu cunoscand lege i am explicat ca nu se poate intrucat am 126 de zile si minimul dupa nastere este de 42 de zile.a doua zi a inceput cosmarul cand a vazut ca nu ii merge cum doreste ca sunt informata.mi a zis ca a vb cu contabila si din 19 iulie trebuie sa intru in concediu lucru fiind tot in favoarea lui caci nu sunt 63 de zile. Atunci mi a dat de ales practic mi a impus sa vin totusi pana pe 3 august ca na nu mai pot eu rezista inca 2 sapt??si i am zis de ce daca e dreptul meu si doresc concediu?dar eu sunt platita cu minimum pe economie,daca intru in concediu sunt platita cu 85 din brut ceea ce reiese ca as lua mai multi bani si nu ii convine.atunci mi a spus ori vii pana pe data de 3 august ori ai timp 2 saptamani din acest moment sa ti cauti in alta parte.i am explicat ca nu are nici un drept sa ma dea afara si a zis ca e firma lui si face ce vrea in ea.plus ca nu vrea sa imi plateasca concediul spune ca o sa mi plateasca CAS ul si sa mi fac cont in banca. Dar totusi as putea beneficia de indemnizatie? ?implinesc 12 luni pe 3 septembrie si eu am sata nasterii pe 14 septembrie asta daca nu nasc mai devreme. ...am si inainte de locul asta luni lucrate doar ca am cateva zile de pauza..
...ce as putea face ?????nu stiu cu cine sa vorbesc ca e un fost angajat de la sri si are relatii....

A intrebat Ilie Nicoleta Cristina

Raspunsul ales

avatar

Cristian Panait Mihai a raspuns pe 13.05.2018, 07:32

Nu trebuie sa intrati in panica, in fata legii nu conteaza ca ai fost angajat la SRI sau ca ai relatii, cele 12 luni pot fi luate din ultimele 24, daca ati mai lucrat inainte sau ati fost eleva sau studenta la zi va puteti reface vechimea.
Daca nu, mergeti la program si incercati sa nu va mai certati cu seful dvs. Din pacate statul deconteaza concediile medicale dupa cativa ani, la noi la firma au decontat dupa patru ani, asa ca din cauza asta patronii devin nervosi cand aud de medicale, incercati sa-i intelegeti si pe ei deoarece ei va dau bani din banii lor pana peste cativa ani cand ii primesc inapoi de la stat.

Sursa: https://cursuridecalificare.ro/curs-de-inspector-resurse-umane.php

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello