Intrebare rezolvata

avatar

Cu ce motive se poate scoate un asociat din firma?

Buna ziua,

Sotul meu s-a asociat anul trecut pentru un en-gros cu nasul nostru dar in acte apare si sotia cu cu 20% si barbatii cu cate 40%. Problema e ca sotia nasului a fost pusa in acte pe motiv ca cineva din neamul lor, persoana publica, i-ar fi ajutat cu afacerea din spate si ca ea il reprezinta. Intre timp s-a dat drumul la afacere si persoana publica nu s-a implicat cu nimic in afacere, asa ca afacerea mergand cam prost am decis ca pe viitor sa deschidem si in alt oras si sotul a zis ca este perfect de acord dar avand in vedere ca persoana cu 20% nu se implica sa il scoata din acte sa fie doar ei cu cate 50% si atunci investeste oricat avand siguranta legala nu doar verbala.

Intre timp de comun acord nasii au fost de acord ca sotul sa plece inca 2-3 luni pe tir avand in vedere ca din afacere nu avem profit sa poata intretine familia si sa poata investi in primavara la afacerea unei camere frig pentru depozit. Problema apare aici ca au fost de acord sa plece sotul dupa care sotia nasului a renuntat la locul ei de munca (pe noi ne-a anuntat dupa o zi dupa plecarea sotului) si de atunci incearca sa bage tot felul de bete in roate ca de ce a plecat ca eu de ce mi-am cautat de lucru in loc sa merg sa stau la depozit in locul sotului si tot felul de pretexte care au fost vorbite si stabilite dinaintea plecarii lui tocmai pentru evitarea discutiilor

Ce am avea de facut in situatia asta?
La ce riscuri se expune sotul?
Pentru noi e clar ca il exclude de tot din afacere dar nu mi se pare corect sa ramana fara nici un leu avand in vedere ca a investit 50% din cat trebuia.

A intrebat Rus Ioana

Raspunsul ales

avatar

Gabriel Klein Kiritescu a raspuns pe 3.03.2018, 14:45

Buna ziua,
Sotul poate sa-si cesioneze partile sociale contra unei sume pe care o gandeste ca acoperiotoare pentru investitie.
O cesioneaza orici, fie celor doi, fie unei terte persoane.
av. Kiritescu
0730165329

Sursa: http:www.avklein.bizoo.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 14.03.2018, 13:56

Incalcite sunt caile domnului!
Asa se intampla peste tot unde vorba de intai nu ara capatai. Cotractul cadru trebuia facut cu mare rasponsabilitate pentru fiecare parte. Cand este banul la mijloc nu mai este vorba de omenie sau incredere. P. publica de incredere = niste hahalere, aghiotanti platiti de stat pt. a face afaceri cu statul de stat pe scaun. Cititi cotractul de asociare - desfiintare si conformati - va cu totii.
Succes

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello