Intrebare rezolvata

avatar

Am masina inmatriculata in Anglia cu volan pe dreapta, ce fac fara asigurare in Germania?

Buna ziua,

Sunt in Germania cu masina inmatriculata si cu volanul pe dreapta si mi-a expirat asigurarea, care sunt consecintele si riscurile daca ma prinde politia?

A intrebat Magureanu Marian

Raspunsul ales

avatar

Josef Wilhelm a raspuns pe 28.02.2018, 05:02

Buna , politia nu te prinde in Germania doar asa , ca nu are de unde sa stie ca ai asigurarea expirata, doar daca asiguratorul tau din Anglia a anuntat organele de drept ca nu mai ai asigurare si acel organ a radiat masina si se cauta deja masina international.
Eu asi incerca sa iau legatura cu acel asigurator din Anglia si asi cere datele bancare pt. a platii in continuare asigurarea. Plata (viramentul se poate face din orice banca din Germania, sau de banca ta unde ai cont in Germania. Suna la asiguratorul tau din Anglia si rezolva cu el plata. Daca ai domiciliul in Germania si toate actele  (talon mare si ala mic) inscrie masina aici in Germania cu asigurarea facuta la o firma din Germania. Pt. TÜV in Germania cu acte engleze trb. facut omologarea la un TÜV la care si poate omologa masini din alta tara.
De ex: TÜV SÜD; Dekra; KÜSS.
Daca ai o cunostinta care vb. germana poate sa ceara si EVB nr. telefonic de ex; la Asiguratorul WGV sau altul din perimetrul localitatii unde stai.si sa fie ieftin . GOOGLE stie cine e mai ieftin si in preajma ta.

Apropo riscuri si consecinte daca te prinde politia din Germania,in cazul ca e data deja la cautat international, este posibil sa nu mai poti merge cu ea nici un metru, o radiaza ei pe loc si taxa pt. radiere era la 60-80€. Acuma cu noul catalog din 2017 nu stiu cat este plata exacta.

Bafta.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 28.02.2018, 18:03

Simplu. Reinoiti-va asigurarea. Se poate si on-line.

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello