Intrebare rezolvata

avatar

Ce acte sunt necesare, unde platesc TVA, ce taxe vamale si acte sunt neesare?

Buna ziua,

Vreau sa deschid o firma de montare tamplarie pvc si transport din Romania in Suedia.

Firma o voi deschide in Suedia. Trebuie sa imi gasesc un partener care imi realizeaza produsul finit (o firma de tamplarie pvc) deci eu gasesc comenzi le transmit firmei din Romania cu care sunt asociat dupa care le transport si le montez in Suedia.

Ca sa fac acest lucru, ce acte sunt necesare, unde platesc TVA, ce taxe vamale si acte sunt neesare?

A intrebat Horga Razvan Razvan

Raspunsul ales

avatar

Josef Wilhelm a raspuns pe 13.12.2017, 05:18

Buna ziua, se plateste daca e nevoie in Suedia TVA pe castigul facut acolo. Va trebuie contract cu firma de tamplarie PVC, o factura si aviz de expeditie de la producator si un asigurator care va va asigura marfa pe timpul transportului.Chiar daca se plateste TVA la producator se poate recupera in Suedia sau mai bine factura fara TVA ca doar producatorul vinde marfa in CE (comunitatea europeana) .Nu se percep taxe vamale in CE.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Oliver Suici a raspuns pe 14.12.2017, 02:14

Suedia, din cate stiu, este in UE. Nu platiti tva pt achizitia din RO. Este comert intracomunitar, si nici taxe vamale nu se aplica.
Firma din RO emite factura fara tva catre firma din Suedia, iar firma din Suedia daca vinde in Suedia, emite factura cu tva catre client.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello