Intrebare rezolvata

avatar

Ce formalitati trebuiesc indeplinite daca vreau sa import mobila second hand?

Buna ziua.

Am un magazin de mobila noua, de ceva timp. Acum vreau sa aduc si mobila second hand din Germania, in acelasi spatiu, sa vand si mobila noua si mobila second hand.

Intrebarea mea este:
Ce formalitati trebuie indeplinite pentru a vinde si mobila second si ce acte trebuie pentru mobila second. Mentionez ca marfa second va fi adusa de la un Caritas din Germania care nu elibereaza factura, ci doar imi da o hartie prin care imi confirma ca am cumparat de la ei in data de...mobila secone...x bucati, pe care am platit suma de ...y euro brut.

Pot cu aceasta hartie sa ma inregistrez in contabilitate facand un NIR in care sa explic eu exact ce am adus si cu cat voi vinde? Anexand bineinteles si bonuri de motorina, etc..delegatii sau foi de parcurs?

Ma intereseaza cat mai multe aspecte.

Va multumesc.

A intrebat Farnas Zoltan

Raspunsul ales

avatar

Josef Wilhelm a raspuns pe 27.11.2017, 13:26

Buna ziua,
Fara factura nu puteti sa bagati la contabilitate si nici nu puteti vinde. Faceti rost de la alta firma care vinde second hand rost de mobila si aveti grija sa va elibereze factura.
Sau gasiti o alta  firma care va da asa o factura (in Germania nu sunt  cu serie si numar) si luati totusi marfa de la Caritas.

Bafta!

Caritas si Crucea Rosie nu sunt singurele institutii care au asa ceva, mai exista si firme de second hand. Cautati firme de astea si aia va dau si factura.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello