Intrebare rezolvata

avatar

Cum pot ataca o firma de constructii care nu-si respecta termenele?

Buna ziua,

Acum un an am inceput construirea unei casute langa Cluj. Constructorul meu a depasit deja al 4 termen de executie. Scuze sunt de tot felul, cele mai multe penibile. Avem un contract iar ca si termene, ele sunt anexe sub forma de grafice valorice cu lunile de executie specificate. Ca si clauza penala in contract, avem cam un singur lucru. Cum ca daca el nu-si executa corespunzator un stadiu, ma va despagubi cu 100% din valoarea stadiului. Pe langa o atitudine sfidatoare nici nu vrea sa colaboreze cu terti pentru a finaliza. Lucru specificat in contract. Adica daca el nu mai e capabil, poate contracta terti.

Am din pacate si lucruri platite si neexecutate. Ce ar mai fi de facut in colaborarea cu el sunt undeva la maxim 2 saptamani de lucrat. Insa nu sunt dispus sa mai astept. Intru iar in a 3-a saptamana cand nu e gram de om pe santier. El nu raspunde la telefon etc.

Dupa toate cele specificate mai sus, ajutati-ma va rog cu niste sfaturi si spuneti-mi cum l-as putea ataca grav de tot? E sub orice critica situatia si vreau ca acest om sa nu mai chinuie pe altii cum a facut-o cu mine.

Va multumesc anticipat.

A intrebat Coman Adrian

Raspunsul ales

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 5.10.2017, 14:00

Buna ziua,

Il puteti ataca direct la instanta de judecata, daca prin contract nu se prevede incercarea de a rezolva amiabiabil, solicitand instatei de judecata rezilierea contractului pentru neexecutarea obligatiilor contractuale asumate si plata unor despagubiri, conform clauzelor contractuale. Prin actiune veti solicita si cheltuielile de judecata pe care le veti suporta cu taxa judiciara de timbru si onorariu avocat.
Trebuie sa aveti in vedere prevederile contractuale, dispozitiile legii cu privire la contracte si, mai ales, dovezile pe care va puteti baza actiunea.

In situatia in care, prin contract aveti o clauza prin care se arata solutionarea amiabila a unor diferende ivite, inainte de a depune actiunea in instanta, ii trimiteti o notificare prin care ii solicitati sa termine lucrarea in conditiile si termenele indicate.


Cu stima,
av. Maria Viiztiu Paun
tel. 0724 773 400

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 5.10.2017, 18:54

Conform ultimilor prevederi legislative ,dvs..trebuie sa aveti un 'diriginte" de santier care sa urmareasca realizarea proiectului conform avizelor primite cu ocazia intocmirii certificatului de urbanism.Puteti intra acum in legalitate cu un asemenea specialist, alaturi de care puteti sa ii inaintati o notificare constructorului cu privire la respectarea termenelor, a calitatii conform onorariului,etc.Cu sau, fara raspunsul lui ,dupa 15 zile puteti sa-l actionati in instanta conform legislatiei in vigoare ,desigur, secondat de un bun avocat!Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello