Intrebare rezolvata

avatar

Vreau sa deschid un magazin cu produse din Germania. Pot sa le cumpar direct de la Lidl?

Buna,
As dori sa deschid un magazin cu produse din Germania , locatia o am.

As vrea sa stiu pot cumpara Marfa (de ex: cafea, ciocolata, samponuri ) dintr-un magazin obisnuit din Germania gen Lidl, Aldi etc si sa le transport in Romania ...Problema e urmatoarea la vama ce trebuie sa fac ? Pot trece si sa le arat bonul fiscal ? Si daca Primesc un control si ma pune cu siguranta sa le arat de unde vine marfa le pot arata pur simplu bonul de la Lidl?
Care ma poate ajuta cu niste sfaturi sau lamuriri sau cunoaste pe cineva gen birou care se ocupa cu asa ceva ?

Multumesc mult.

A intrebat Dennis Terbea

Raspunsul ales

avatar

Dan Tomeci a raspuns pe 20.08.2017, 09:51

Trebuie sa aveți o firma plătitoare de TVA ( conform ultimelor modificări dacă sunteți plătitor de TVA nu mai aveți nevoie de cod de operator intracomunitar pt a putea realiza importuri ). Solicitați factura din Germania pe care o înregistrați in contabilitate in România. Dacă sunteți neplătitor de TVA puteți solicita înregistrarea specială în scopuri de TVA, pentru operaţiuni intracomunitare în cazul în care realizati achiziţii intracomunitare de bunuri de la plătitori de TVA din alte state membre, sub nivelul plafonului de 10.000 euro. In ambele cazuri nu puteți comercializa legal doar pe baza bonului fiscal din Germania.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Angel Adrian Eftimie a raspuns pe 21.08.2017, 09:20

Buna ziua

Infiintati un SRL si puteti cumpara din UE ceea ce doriti. Pentru a face comert cu prodse din UE trebuie sa le luati cu factura (nu bon fiscal) de la partenerii externi.

Succes!

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Josef Wilhelm a raspuns pe 28.08.2017, 19:03

LIDL; ALDI, REWE, REAL si alti nu pot elibera factura.
Deci nu se poate comercializa de o firma din Romania.

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello