Intrebare rezolvata

avatar

Daca am intrat ca asociat intr-o firma cu datorii in cat timp ma pot razgandi sa ies din firma?

Buna seara, am intrat acum 12 zile intr-o firma.

Defapt am semnat primele acte premergatoare care dovedesc aportul de capital si preluarea functiei de administrator si asociat in firma, insa ulterior am descoperit datoriile uriase pe care le are si am decis sa numai continui semnarea niciunui act si iesirea mea din firma.

Intrebarea mea este daca mai pot iesi din firma si daca este vreun timp de razgandire legal prin care poti intra si iesi dintr-o firma in termen de X zile?

A intrebat Stefan Bogdan

Raspunsul ales

avatar

Gabriel Klein Kiritescu a raspuns pe 6.07.2017, 19:54

Buna seara,
1. Nu exista RASGANDIRE. Din momentul semnarii actelor de cesiune de parti sociale si depunerii la Registrul Comertului sunteti asociat si, din cate inteleg, si administrator al firmei.
2. Iesirea din firma se face tot prin semnarea unui contract de cesiune de parti sociale si depunerea lui la Registrul comertului alaturi de celelalte acte din care rezulta si renuntarea la calitatea de administrator.
av. Gabriel Klein Kiritescu
0730165329

Sursa: http://www.avklein.bizoo.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 27.06.2017, 10:37

Concret, care sunt acele acte premergatoare pe care le-ati semnat? Contractul de cesiune de parti sociale? declaratia de administrator? Oricum, toate aceste acte trebuie sa fie urmate de actul constitutiv al societatii actualizat cu modificarile intervenite, act ce trebuie semnat si de dvs. Mai mult, aceste acte, pentru a putea deveni opozabile erga omnes si pentru a putea produce efecte, trebuiel inregistrate la Registrul Comertului.

Nu exista vreun termen in care aveti dreptul de a intra ori iesi dintr-o asociere. Numai ca, in ambele situatii, este necesar acordul coasociatului.

In situatia in care actele nu au fost inregistrate la RC, trimiteti un inscris oficial societatii respective prin aratati faptul ca, din cauza datoriilor descoperite ulterior, intelegeti sa renuntati la calitatea de asociat si administrator al societatii.

Cu stima,
av. Maria Vizitiu Paun

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Pop Mihaela a raspuns pe 28.06.2017, 00:06

din pacate esti administrator de cand ai semnat, raspunzi. Iti spun din propria experienta

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello