Intrebare rezolvata

avatar

Ca studenta de 44 ani, de ce nu ma accepta nimeni la un nou servici?

Mentionez ca sunt la a doua facultate, inginerie electrica si varsta este un impediment pentru un nou job si experienta, asa mi se pune in vedere.

Care ar fi solutia? Am 24 de ani vechime in munca, dar dupa nasterea celei de-a doua fetite nu am mai gasit un nou job.

A intrebat Lucia-maria Spulber

Raspunsul ales

avatar

Ana Bogdan a raspuns pe 28.05.2017, 08:42

Trist...am trecut si eu prin asta. Nu vreau sa va dezamagesc. Aveam 42 de ani si multi ani la rand nu am reusit sa ma angajez nici ca simpla vanzatoare. Astea sunt conceptiile in Romania. Depinde si in ce oras locuiti.

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ovidiu Borchin a raspuns pe 28.05.2017, 12:30

Dear Lucia-maria Spulber,

Am citit si recitit intrebarea ta ce aduce cu sine "agonia si extazul romanesc" din nou la lumina.

Unii spun cum ca "life is a bitch", eu sunt de parere ca viata este o oportunitate.

Numai ca aceasta oportunitate ni se releva doar daca reusim sa vedem bucuria ascunsa in spatele mizeriei ce ni se serveste. Este locul in care trebuie sa ne calcam pe mandrie, sa ne depasim temerile, angoasele si dezgustul. Pentru ca oricat de neapetisant este ceea ce ni se serveste ea ascunde undeva in ea bucuria trairii conform careia se va naste in tine acel divin "am reusit sa razbat". Fapt ce te va inobila mai mult decat toate comorile din lume toate adunate la picioarele tale.

Dupa cum vorbaria lunga este saracia omului sa trecem la fapte.

Problema ta se sprijiona pe 3 piloni.

Primul pilon este pretentia coborata

Nu ai voie sa cobori sub nivelul tau de asteptari inclusiv de salarizare in alegerea jobului daca asta iti doresti neaparat sa lucrezi la stat sau la privat. Sa sti ca exista o diferenta neta intre atitudinea angajatorului la stat si cel de la privat. Pentru a te angaja la stat ai nevoie de relatii deci cauta printre prietenii tai sau cunostiinte cine te poate implementa la angajare. Sa sti ca si un simplu vecin te poate ajuta in acest sens. Pentru privat nu ai nevoie de ajutor de acest tip ci de recomandare scrisa si niciodata sa nu mergi la interviu dorind postul de portar ci cel de director. Nazuieste sus si cere enorm si sa nu iti fie rusine. Apoi controleaza-ti disperarea pentru ca este contraproductiva sa ti se vada pe fata. La anagajare esti milionara in bani si timp, vrei diversitate si provocari NU BANI ! Mare atentie la acest aspect.

Al doilea pilon este supracalificarea

Supracalificarea este o piedica in masura in care ea este o trambulina. Devine piedica cand este afisata agresiv - tine minte "niciodata nu duce perle la porci". Devine trambulina cand ea este ascunsa vederii. Trebuie sa ai o atitudine fata de calificarile tale asemenea sexualitatii tale, e ceva privat. Mereu scoate la lumina partea care te poate avantaja restul il ascunzi inclusiv in CV, de preferat sa fie un Europass. Trebuie sa ai o atitudine zgarcita in orice aqct comunicational privind calificarile tale. Tine minte ca ele inhiba pe cel din fata ta, il doare pentru ca nu se poate ridica la inaltimea unde tu te afli.

Al treilea pilon este inchistarea

Inchisatrea reprezinta atitudinea ce te face opaca al noile oportunitati deoarece esti cu "degetul prins la usa", banii sunt putini, taxele mari si multe, cheltuieli mari si necesare si altele. Si mergi la interviu cu un leu in buzunar - e groaznic, spun cei mai multi, eu spun ca este extraordinar - ea poarta numele de arta teatrala. Inducerea in eroare est eo metoda ce este larg folosita in natura de catre tot ce este viu si se misca. Nimic nu pare ceea ce este. Acum razi si e foarte bine dar asculta-ma trebuie sa inveti sa te educi sa te joci cu nuantele cand esti de fata cu cineva necunoscut la birou la angajare. In extremis inseamna sa se simta cel ce te are la interviu ca fiind intervievat. Nu e greu decat in aparente. Esti femeie daca el este barbat il poti juca pe degete in 3 minute. Daca este o femeie trebuie sa o lasi sa te conduca dar sa o faci sa simta ca o sprijini in anumite momente in timp ce in altele in care te simti experta sa ii dai lectii si sa o inveti.

Daca simti nevoia de sprijin in continuare ma poti gasi pe pagina mea de Facebook.

Mult succes,
Cu prietenie,
Ovidiu

Sursa: https://www.facebook.com/ovidiu.borchin

Voteaza:   3 1 Raporteaza abuz


avatar

Ioan Rednic a raspuns pe 28.05.2017, 10:02

Toti cei care angajeaza se indreapta catre tineri, termini liceul si te angajezi -firma primeste 900 de lei pentru acel tanar, termini facultatea la fel.

Multi in functii cheie din firma au rudele si munca de jos o dau celorlalti, diploma te incurca mai mult-multi spun nu am nevoie de oameni cu studii pentru ca pot fi mutati mai greu !

Schimbarea domeniului de activitate sau deschiderea unei firme ar fi solutia.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 5.06.2017, 14:47

Frumos raspuns, Ovidiu Borchin!....si adevarat, din pacate.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello