Intrebare rezolvata

avatar

Cum sa deschid o firma pentru vanzare miere?

As dori sa infiintez o firma prin care sa comercializez miere naturala, pe care pot sa o iau de la rudele apropiate, cu factura. O voi primi in butoaie mari, iar eu trebuie sa o ambalez in borcane de dimensiuni diferite. Pot sa amenajez un spatiu de aprox. 80 mp, la mansarda casei de la tara. Care ar fi pasii de urmat in aceasta situatie? Vanzarea o pot face personal, in alt spatiu, sau pot sa o distribui altor magazine, odata ce o ambalez.

A intrebat Dumitru Victoria

Raspunsul ales

avatar

Ana-Maria Pirjol a raspuns pe 26.04.2017, 08:55

Buna ziua,
Inainte de a va infiinta o societate comerciala cu acest profil de activitate, va sfatuiesc sa va adresati Directiei de Sanatate Veterinara din judet si sa vedeti daca spatiul dvs de la mansarda de 80 mp poate fi amenajat conform legislatiei in vigoare cu privire la sanatatea umana. Cei de la DSV vor trimite un doctor veterinar la spatiu si va vor spune daca se poate folosi sau nu spatiul respectiv pentru ambalarea mierei naturale sau nu.
Un alt factor de care trebuie sa tineti cont este faptul ca atunci cand achizitionati mierea producatorul trebuie sa aiba si sa va inmaneze copie dupa certificatul de producator, analiza biologica a mierei. Aveti nevoie de aceste date, intrucat in momentul in care dvs le veti ambala in noile recipiente va trebui sa lipiti eticheta cu datele producatorului, avizul de sanatate de punere pe piata, datele celui care o ambaleaza si o distribuie (ale firmei dvs.), termenul de valabilitate, conditii de pastrare, cantitate, felul produsului. Toate aceste informatii le puteti stabili cu doctorul veterinbar desemnat pe zona dvs si cu producatorii.
Infiintarea societatii nu este o problema. Aceasta se face in 3 zile, probleme apar la avizarea de catre DSV a spatiului unde faceti ambalarea. Deci vorbiti intaia acolo si apoi restul e floare la ureche.
Va mai fi nevoie si de autorizatie de functionare de la Primaria localitatii unde va desfasurati activitatea, dar si de un punct de vedere de la Agentia de Mediu (prin care sa va confirme faptul ca nu aveti nevoie de autorizatie de la ei) si unul de la Pompieri (atat timp cat acest spatiu are o suprafata mai mare de 50 mp si activitatea este de ambalare a unui produs in cantitati mari)- probabil ca si ei va vor da tot negatie, dar este bine s ale aveti.
In conditiile in care vanzarea o veti face personal intr-un magazin propriu (alta locatie decat cea incare faceti ambalarea) va veti deschide o data cu infiintarea si un punct de lucru la adresa respectiva avand ca obiect comercializarea cu ridicata si cu amanuntul a altor produse alimentare (la acest spatiu nu aveti nevoie decat de autorizatie de la Primaria din localitate).

In conditiile in care v-am putut ajuta, va mai astept si cu alte intrebari.

Cu stima, Ana-Maria Pirjol - consilier juridic 0744120030

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 26.04.2017, 06:52

Infiintati un SRL care sa aiba ca obiecte de activitate ambalarea si comercializarea acestui produs. Pentru aceasta, este necesara intocmirea uni dosar care sa contina actul constitutiv, disponibilitate denumire, contract de sediu social, respectiv punct de lucru, dovada capital social, etc., dosar inaintat ORC pentru infiintare si autorizare.
Cat priveste vanzarea produsului, aceasta poate fi efectuata personal in spatiul special amenajat si autorizat ori/si prin distrubuirea produsului altor magazine cu conditia autorizarii acestor activitati.

Cu stima,
av. Maria Vizitiu Paun
tel. 0724 773 400

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello