Intrebare rezolvata

avatar

Pentru o fabricuta, ce sa aleg P.F.A, I.I. sau SRL?

Va rog sa ma ajutati. Cu detalii pentru a putea alege .

Sunt producator de fructe de padure diverse si vreau sa si procesez calitatea a 2si cantitati mici ce nu se vand fiind marfa perisabila sa fac dulceata si siropuri, sucuri naturale din zmeura ,mure,capsuni,afine ,coacaze. sirop de brad.

Momentan am pregatit un spatiu mic unde sa le pregatesc cum m-au indrumat cei de la D.S.V dar pentru autorizatii am nevoie sa fac o firma dar nu cunosc detalii despre cum se impoziteaza care este mai rentabila? Nu o sa am angajati o sa lucrez eu cu sotul si familia mama soacra etc.

O sa produc din iunie pana in octombrie.

Am nevoie de casa de marcat ?
O sa vand pe la targuri si eventual in ceva magazine?

Cum e cu codul de bare ?

Ce impozite ma asteapta?
Am nevoie de secretara?

Daca vreau sa fac un Brand de unde incep?
Multumesc eventual daca pot accesa si fonduri nerambursabile?

Multumesc. Pentru orice informatie.

A intrebat Dana Maria Ranzis

Raspunsul ales

avatar

Ioan Rednic a raspuns pe 24.04.2017, 09:10

buna ziua,


Pentru PFA va trebuie diploma si pentru SRL D, SRL nu !

Cost infiintare SRL-D = 200 DE LEI CAPITAL SOCIAL pe care ii recuperati ulterior si la SRL =cost 200 capital social + 35 actele -redactarea lor la RECOM.

Mai multe detalii puteti primi la Recom-Registrul Comertului de la dvs din judet/oras.

Nu stiu daca dvs puteti primi ceva subventie pentru ce aveti !

La SRL-D,SRL Neplatitor de TVA aveti Impozit pe venit microintreprindere de 3% pentru 0 angajati si cu cat angajati mau multe persoane acesta poate ajunge la 1%, cand depasiti o anumita cifra de afaceri trebuie sa treceti la impozit pe profit si platitor de TVA !

Casa de marcat veti avea nevoie doar daca vindeti persoanelor fizice .

Secretara pentru ce ???

Pentru brand trebuiue sa apelati la cineva care sa va faca sigla, nume , poveste ,inregistrare la OSIM etc.

Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un contabil sa vedeti noutatile din domeniu, ce taxe trebuie platite mai nou, ce declaratii depuneti, ce dari platiti la stat, cum e cu angajarile .

Orice decizie veti lua VA DORESC SUCCES.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 6.05.2017, 13:33

Pentru ceea ce doriti dvs sa faceti, ar fi indicat sa infiintati un SRL, in cadrul caruia puteti desfasura mai multe activitati si unde nu trebuie sa aveti un certificat/diploma de calificare pentru activitatile respective.
De asemenea, in cadrul acestei societati, membrii familiei dvs la care faceati referire pot fi angajati, cu contract individual de munca, inregistrat la ITM, etc.
In vederea obtinerii infiintarii societatii si autorizarii activitatilor, precum ;i a sediului social ori al punctului de lucru, va trebui sa intocmiti un dosar pe care sa-l inaintati Registrului Comertului. Acest dosar va trebui, obligatoriu, sa cuprinda: act constitutiv, copii acte de identitate, dovada capital social, dovada sediu, respectiv punct de lucru, declaratii asociat si administrator, declaratii tip

Cu stima,
av. Maria Vizitiu Paun

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello