Intrebare rezolvata

avatar

Cum atrag un Fond de investitii in Romania si cum functioneaza?

As dori parerea celor care au lucrat sau lucreaza cu fondurile de investitii. Am 2 spete.

Speta 1.

Am identificat o afacere in Romania, o firma a dat faliment si au ramas activele acesteia - cladire + utilaje + depozite si eu nu am toti banutii sa o cumpar, bancile si camatarii nu ma ajuta si ma gandeam sa atrag un FOND DE INVESTITII din afara care sa ma ajute in tara si in cumpararea acestei afaceri si nu stiu cum sa fac.

Speta 2.

Am niste idei de afacere si nu gasesc finantare, cum conving, unde gasesc un fond dispus sa investeasca in aceasta idee?

1. Cum atrag un astfel de fond in Romania?

2. Cum fac acest fond in Romania si cum aduc banii in tara pentru investitii?

3. Tot aud la TV Fondul de investitii din Anglia a cumparat Mall-ul x, y, z, acestia cum functioneaza in Romania, cine sunt in spatele lor?


Multumesc.

A intrebat Ioan Rednic

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 21.04.2017, 12:07

Fondurile de investitii fac plasamente in afaceri viabile, afaceri care merg bine si sunt pe un trend pozitiv, afaceri cu un risc mic. Nu veti gasi fond de investitii care sa investeasca in idei de afaceri sau in active "moarte".
Pentru spetele prezentate puteti cauta finantare in zona "venture capital", "angel investing" si "equity crowdfunding", toate instrumentele fiind prea putin dezvoltate in RO.

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello