Intrebare deschisa

avatar

Credeti ca e rentabila o fabricuta de hartie igienica?

Vreau sa infiintez fabricuta prelucrare celuloza in hartie igienica, servetele, prosoape de hartie.

Practic, prelucrez celuloza si o transform in produs finit - hartie igienica, servetele, prosoape de hartie. Utilaje se gasesc, pentru materie prima ma ajuta producatorul de utilaje.

Credeti ca merita? Ca si investitie disponibila, cca 40.000 euro.

Multumesc.

A intrebat Petrea Marius

Raporteaza abuz Raspunde la intrebare

Raspunsuri

avatar

Silviu Vlad a raspuns pe 22.05.2019, 13:39

incercati cu suma asta (sau chiar mai mica) sa cumparati utilaje pentru fabricat ambalaje din carton, piata de carton e in crestere sustinuta al treilea an consecutiv, pe anumite tipuri sunt putini producatori si au intarzieri la livrari

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 12.11.2019, 19:48

Investitia nu renteaza pentru ca la un produs de calitate ,si deci vandabil, e nevoie sa importati celuloza si in acelasi timp, sa realizati un pret de piata sub cel al conurentei,in principal din afara! E bine sa stiti ca ,in general ,preturi mai mici la orice produs se obtin la productivitati mari ,adica productie foarte mare cu  personal minim eventual cu o instalatie complet automatizata. Dragul meu domn , instalatiile astea costa mult,suma dvs. fiind absolut modica. Aveti ideie cat costa  o masina de hartie? De unde luati personalul specializat? Procesul acesta nu seamana cu producerea cozonacului! Stiti ca investitorii aduc muncitori vietnamezi, indieni si alte natii? 40000 de euro nu va ajung nici sa pregatiti hala de productie !!!! Ca sa va conving va  prezint si "cireasa de pe tort"! Fabrica  PETROCART, din Piatra Neamt care producea hartie igienica  s-a oprit sufocata de concurenta! Puteti lua legatura cu ei ca sa vedeti cam cu ce se confrunta asemenea tehnologii. Si ca sa nu credeti ca sunt " gica contra" din principiu va sugerez sa alegeti  tehnologia de producere a LEMNULUI COMPOZIT.Acesta se prepara din rumegus un polimer, Polietilena sau PVC, alaturi de anumiti ingredienti. LEMNUL COMPOZIT, inlocuieste lemnul natural in toate aplicatiile sale, fiind in plus mai rezistent, cu posibilitatea de a fi aplicat direct in constructii civile si industriale fara alte prelucrari specifice lemnului natural si in plus are un design absolut deosebit. De asemenea, ,functie de judetul in care sunteti puteti obtinere fonduri europene in doua aplicatii: una pana la 200 000 de euro si alta pana la 1000 000 euro,in care dvs, veti contribui cu aproximativ 20 % , deci cu cei 40 000 de euro pe care-i aveti! Da , dar investitia este una ,mare,  serioasa , rentabila si cu desfacere asigurata , avand un specialist in domeniu. Succes.

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


 

avatar

George Tutunea a raspuns pe 5.08.2020, 11:22

Buna ziua,

trebuiesc puse pe hartie toate cheltuielile. Spatiu (chirie), utilitati, materie prima, posibile defectiuni alte utilajelor, masina transport produs finit, oameni de vanzari.

Sfatul meu este sa faceti un studiu de piata si neaparat planul de afaceri.

Este RENTABIL in anumite conditii, foarte bine luate in calcul

Cu stima,

Sursa: htpp://www.gerotissue.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 10.04.2017, 10:45

Sincer,parere personala,nu renteaza ! Investitia ,materia prima,etc. nu poate avea rezultate pozitive ,cind in Germania hirtia igenica de fff buna calitate Costa Sub 4 euro!!! Servetele de masa si altele,sub 2 euro! Suma aceasta va poate ajuta in directia infiintarii unei afaceri de ,,actualitate,, ceva ce sa adapteaza momentului! Da ,exista hirtie igenica ieftina si de proasta calitate,dar consider ca nimeni nu mai vrea ziar pe piele lui,asa ca aveti o concurenta f mare care ,,va inghite,, rapid,si investita nu o veti recupera,investind in utilaje care nu vor putea fi revindute !Este numai o parere,dstra hotariti ! Succes

Voteaza:   2 5 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello