Intrebare rezolvata

avatar

Pentru o mica afacere cu fresh-uri de unde sa incep?

A intrebat Filip Liliana

Raspunsul ales

avatar

Ana-Maria Pirjol a raspuns pe 29.03.2017, 09:18

Buna ziua.

In primul rand trebuie sa stiti in ce mod veti desfasura aceasta activitate, si anume ma refer daca veti fi la punct fix (intr-o locatie anume) sau veti fi ambulant (toneta prin parcuri, targuri, etc). Din momentul in care v-ati decis, puteti sa faceti actele, in prima faza la Registrul Comertului. Astfel, daca veti fi la punct fix va trebui sa va deschideti punct de lucru la adresa respectiva si sa va autorizati codurile 1032, 4725, 4729 (in conditiile in care aveti deja o forma de organizare -PFA, II sau SRL). Daca nu aveti o forma de organizare, inainte de a va infiinta, trebuie sa va ganditi, in primul rand, la modalitatea de impozitare a fiecarei forme de organizare (PFA/II - impozit 16% pe profit, ,5% din proft la sanatate si pensie; SRL - 3% pe venit - daca veti avea salariati impozitul scade pana la 1% pe venit - venit= ceea ce incasati/bateti pe casa).
Daca veti desfasura activitatea in parcuri va trebui sa va autorizati codurile mai sus descrise, la tert/in afara sediului sau a punctului de lucru. Al doilea pas, va luati autorizatie de functionare de la Primarie, In paralel va achizitionati o casa de marcat pe care o fiscalizati.
O alta autorizatie de care aveti nevoie este cea de la DSV - Directia de Sanatate Veterinara . In acest sens, trebuie sa aveti grija ca toate ustensilele sa fie din inox, sa aveti program de sterilizare si dezinsectie (contract cu o firma specializata care distribuie astfel de produse), toti salariatii trebuie sa aiba curs de igiena, contract de dezinsectie si deratizare, contract de furnizare a apei (daca sunteti ambulant).

In speranta ca v-am putut fi de ajutor, va mai asteptam si cu alte intrebari.

Pirjol Ana-MAria - consilier juridic - Bacau - 0744120030

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ioan Rednic a raspuns pe 1.04.2017, 09:14

1. Infiintare SRL-D costuri = ZERO,

2. Casa de marcat ,

3. autorizatii DSV , pompieri etc,

4. Contabil pentru evidenta contabila, salarizare , calcul taxe si impozite locale si la bugetul de stat .

5. Neplatitor de TVA pana la pragul de scutire ,
     Impozit pe venit 3%,
Astea doar Contabilul vi le poate spune !

6. Ar fi bine ca pe langa sucuri sa vindeti si palanete, placinte, parjituri, linzere ca sa aveti cat mai multe produse !

Cel mai important este sa aveti o promovare intensa pe FACEBOOk.COM , TWITTER, INSTAGRAM . Impactul asupra clientilor pe FACEBOOK e foarte mare, sa aveti campanii de promovare, fidelizare a clientilor , fidelizare a clientilor fideli, atragere a clientilor .

Pe facebook puteti pune si poze cu afacerea, locatia etc.

Sunt firme care doar din promovarea pe facebook au clienti si mii de vizitatori.

Aveti nevoie de un spatiu bine pozitionat sa fie in statie de autobuz, langa MALL, langa cinema, langa facultati, langa spitale sau mergeti dvs la marile cladiri de birouri.


CEL mai important, NU UITATI CA FARA BANUTI DE ACASA NU VETI FACE FATA , trebuie sa aveti un minim sa spunem de 1000 de euro care sunt pierduti din start si ii recuperati rapid daca stiti cum sa va promovati !


Orice decizie veti lua VA DORESC SUCCES si Dumnezeu sa va ajute .

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Dumitru Ioana a raspuns pe 3.04.2017, 10:42

1. Trebuie sa-ti faci un plan de afacere, unde te afli, unde o sa ajungi in 1-2-5 ani, ce investesti, in cat timp iesi pe profit, cati angajati o sa ai , ce taxe o sa platesti, spatii etc.
Cunosc un tip care si-a facut un plan foarte bun de afaceri doar ca pentru un magazin online de incaltaminte barbati, http://gentlemanshoes.ro/14-pantofi-barbati , si pot spune ca are succes. SI-a facut inainte tot planul, cat il costa publicitatea, marja de eroare pe toate calculele, inflatie , tot tot tot si in 1 an a ajuns pe profit.
Daca nu ai posibilitatea sa-ti faci un plan de afaceri corect, poti merge la o firma specializata in realizarea de planuri, dar sa iei in calcul ca nu tot ce e pe foaie o sa fie si in realitate
Succes

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello