Intrebare rezolvata

avatar

Cum pot aplica la programul pentru fonduri europene nerambursabile POR 2.2?

Buna ziua,

Avem o intreprindere individuala descchisa la 1 martie 2017, activitate principala fabricarea articolelor de imbracaminte exclusiv. Avem spatiu in chirie, masini industriale de cusut. Cum putem aplica la ajutorul nerambursabil?

A intrebat Silviu Moca Codrut

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 11.03.2017, 12:10

Buna ziua,
Pentru POR 2.2 nu sunteti eligibil. Una din conditiile de eligibilitate pentru accesarea POR 2.2 este ca Solicitantul sa fi înregistrat un număr mediu de salariați de cel puțin 3, în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare, conform situațiilor financiare depuse la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice. Nu sunteti eligibil nici pentru POR 2.1 ( nu aveti un exercitiu financiar complet cu minimum un angajat cu norma intreaga ).
Sunteti eligibil pentru Programul Start-Up National cu finantare pana in 200.000 euro (circa 44.000 Euro). Depunerea aplicatiilor ( plan de afaceri, cerere de finantare) se face online incepand, cel mai probabil ,din data de 2 mai. Proiectul de procedura a fost in consultari publice pan ain data de 9 martie; urmeaza sa fie publicata varianta finala. Pentru accesarea finantarii nerambursabile va fi necesar sa angajati minimum 2-3 persoane, iar locurile de munca nou create sa le mentineti timp de 3 ani. Activitatile de productie primesc un punctaj mai mare decat cele de servicii sau comert. Se puncteaza si daca faceti dovada ca ati absolvit sau urmati un curs de antreprenoriat (acreditat). Pentru alte eventuale detalii ma puteti contacta telefonic.

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello