Intrebare rezolvata

avatar

De ce autorizatii am nevoie pentru deschiderea unui depozit de cherestea?

Ce fel de teren este nevoie? Faptul ca terenul este in zona de case reprezinta un impediment? Vecinii se pot opune?

A intrebat Anamaria Puscuta

Raspunsul ales

avatar

Ana-Maria Pirjol a raspuns pe 7.03.2017, 10:43

Buna ziua. In primul rand trebuie sa aveti o forma de organizare si sa va autorizati pe certificatul constatator de autorizare de la registrul Comertului din judetul unde aveti sediul cu codurile 4613, 4673, 5210. Dupa care trebuie sa va luati autorizatia de functionare de la Primaria din localitatea unde va desfasurati activitatea. Dupa ce aveti autorizatia de la Primarie trebuie sa pregatiti un dosar pentru Comisariatul Silvic din judetul unde aveti sediul. Acest dosar va cuprinde:
- copii legalizate dupa certificatul de inregistrare de la ORC, rezolutia de infiintare de la ORC, certificatul de TVA;
- copii simple dupa: actul constitutiv (daca sunteti SRL), act de identitate al administratorului, certificatul constatator de autorizare de la ORC;
- certificat fiscal de ANAF in original (ca nu aveti datorii catre bugetul de stat), certificat constatator de la ORC (nu este acelasi cu cel de autorizare - are aceeasi denumire, dar sunt acte diferite);
- autorizarea depozitului de catre Politia din raza teritoriala unde aveti sediul (este o cerere tip);
- CD - pentru programul de SUMAL;
- cerere tip
- stampila
Cu acest dosar va prezentati la Comisariatul Silvic (fostul Inspectorat Silvic), iar cei de acolo vor veni la fata locului sa va dea si ei un acord de functionare.
Daca totul este ok va vor emite un acord cu care veti putea achizitiona aviz de insotire material lemnos si registrul de intrari iesiri material lemnos (aceste documente sunt cu regim special).

In speranta ca v-am putut fi de ajutor, va mai astept si cu alte intrebari.

Cu stima, Ana-Maria Pirjol - consilier juridic - Bacau - 0744120030

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 7.03.2017, 16:13

Adresati-va, in scris, primariei pentru a va spune daca, pentru avizare, vi se cere acordul vecinilor., iar in cazul in care raspunsul este afirmativ, s[ va spuna temeiul juridic in baza caruia vi se cere acest acord.
Trebuie sa stiti ca, prin lege, numai cateva coduri caen sunt suspuse avizarii primariei locale insa aceasta poate, prin hotararea consiliului local, sa conditioneze si alte activitati pentru avizare.

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz


avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 7.03.2017, 10:36

Mai intai trebuie sa va faceti o societate.Pentru asta va prezentati la Registrul Comertului din judetul respectiv, unde aflati,gratis, toate informatiile la zi. Cat despre vecini , depinde de ce fel de activitati aveti acolo, care pot produce gaze, fum, zgomot si, desigur, de cat de mult va ...."iubesc" vecinii! Apropos, daca produceti cherestea , rumegusul il puteti folosi cu succes, la fabricarea ,lemnului sintetic, un produs cu calitati fizico-mecanice si de design, nou,modern si deosebit!Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz


 

avatar

Müller Michael a raspuns pe 7.03.2017, 11:57

daa azi veti reusi sa aveti o Firma in zona locuibila,in scurt timp ,veti fi obligat sa parasiti aceast perimetru,si veti avea mari Probleme si cheltuieli suplimentare ,si nu scazute ! Incercati,un sfat personal, cautati infiintarea unei astfel de activitati inafara ,,deranjului public,, ! Ginditi va la Transport si utilajele care functioneaza peste normele normale ale decibelilor legali,admisi,etc. Daca traim in UE ,si n toate ,aproape toate, nu exista activitati decit pe platforme industriale,deci,gindit bine acum liniste mai tirziu ! Succes

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello