Intrebare rezolvata

avatar

Cum se desfasoara o afacere online cu produse importate din China?

Buna seara.

As dori sa-mi deschid o firma(Magazin Online), iar produsele le-as cumpara online din china. Am cateva nelamuriri legate de desfasurarea activitatii..
Momentan eu stau in Cluj deoarece sunt studenta, dar sediul firmei l-as avea in orasul meu natal (Nu in Cluj).

1. Pot sa comand produsele la Cluj, si sa-mi desfasor acolo activitatea fara a avea acolo sediul?.

2.As dori sa stiu daca e de-ajuns sa am un flotant cu care pot sa ridic coletul de la posta vamala? . Dar facturile le-as primi pe adresa firmei. Mi-ar fi mult mai avantajos sa le primesc in Cluj deoarece aici am la dispozitie 30 de zile sa-mi ridic coletele dar in orasul meu nu am la dispozitie decat 2 zile , si nu ma pot incadra in timp deoarece e foarte costisitor sa tot vin dupa colete.
Mentionez faptul ca am mai comandat si am ridicat coletele prin Posta vamala din Cluj si nu a fost nicio problema.. doar faptul ca nu am flotant.. dar ei au scris pe aviz seria de la CI am semnat si am primit coletul fara nicio problema.

3.De unde obtin codul EORI?, sau pentru firma e deajuns si Tracking Number-ul?

4.Se poate lua in considerare ca si factura daca fac un prt scr la comanda respectiva, cu datele firmei mele si cu numele firmei de unde am comandat?

A intrebat An3ta17 Anet

Raspunsul ales

avatar

Cornelia Berenz a raspuns pe 14.02.2017, 08:18

Buna!
1)sa faci import ai nevoie de Cod EORI,acest COD îl obții prin completarea unei cereri on line pe care apoi o printezi si împreuna cu documentele o transmiți in copie prin email,fax sau in original la DIrectia Regională Vamala unde este înregistrată firma
Poți primi coletele la Cluj
Cu avizul de la posta te duci la un Comisionar Vamal din Cluj si cu factura tradusă in romană ,ei știu ce trebuie sa facă , trebuie sa ai Codul EORI
Succes!

Sursa: Experiența 27 ani!ca si Comisionar in Vama!

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello