Intrebare rezolvata

avatar

Este buna ideea unei firme de constructii?

Buna ziua,

Datorita spiritului creativ, imaginatiei bogate si dorintei de a incepe ceva pe cont propriu, ma gandesc tot mai mult la infiintarea unei firme de constructii. De ce constructii? Pot spune ca am crescut in acest mediu. Bunicul a fost constructor si tatal meu pana la o varsta. Imi place, inteleg foarte bine ce implica pasii unei constructii si cam care ar fi rolul meu de administrator. Mi-e teama insa de startul pe care trebuie sa-l demarez. Ma refer la muncitori, utilaje, unelte, un necesar de capital si cum pot castiga un client fara a avea un portofoliu. Tin sa precizez ca sunt din Cluj-Napoca, o piata buna, o metropola in continua dezvoltare, ceea ce ma face sa vreau asta tot mai mult. Doresc sa incep prin a contrui case unifamiliale. Ajutati-ma cu sfaturi.

Va multumesc.

A intrebat Coman Adrian

Raspunsul ales

avatar

Ioan Rednic a raspuns pe 30.01.2017, 15:52

Sincer iti spun ca si eu stau in CLUJ NAPOCA si  cunosc bine piata din 1994, totul nu e asa de bine cum crezi tu !

Mai multe sanse ai daca ai pe cineva in spate sa spunem un birou de arhitectura , ei proiecteaza si tu vi cu constructia .

Daca te uiti in CLUJ foarte frumos au evoluat cei de la COLDEA CONSTRUCTII , ei fac totu proiectare, executie , autorizare si cei de la DORALEX.

O evolutie buna o au si cei de la SDC IMOBILIARE ,SDC CONSTRUCT in spatele careia este cineva cu foarte multi bani din afara - este un consul roman .SDC au construit blocuri in parteneriat cu PRODVINALCO, bloc la fosta fabrica FLACARA si mai au proiecte indraznete - repet ei au bani din afara .

1. poti sa iti faci un SRL-D , cost infiintare = 0
2. ai nevoie de un CONTABIL BUN ,
3. ai nevoie de utilaje - echipamente noi sau poti inchiria de la terti ,
4. ai nevoie de cineva care ia lucrari si e dispus sa imparta dar pot aparea probleme in timp !


Nu uita ca in Cluj sunt foarte multi care vin din provincie HARGHITA, Bistrita, SUCEAVA,MURES, BUCURESTI, PLOIESTI  si care au preturi mai mici ca si cei din CLUJ .

Mai sunt cei de la Construdava din Maramures care il au in spate pe Boc , cauta si pe internet - ei construiesc primind banuti de la primarie .

Grup Invert Bistrita - ii poti cauta pe google au o evolutie frumoasa, au in 3 ani de activitate 3 mil de euro cifra de afaceri si 150 de angajati, ei fac blocuri in regie prorie- cumpara case pe care le darama si contruiesc blocuri - ei activeaza in 4-5 judete.

Ai putea cumpara o bascula , un excavator pe care doar sa le inchiriezi .
BAFTA.

Voteaza:   6 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ioan Bocancea a raspuns pe 31.01.2017, 23:46

Nu exista afaceri rele ci afaceri prost administrate. Toate afacerile sint bune daca-s administrate bine. Tine minte ca fara sa joci nu ai sanse de cistig. Daca poti cistiga cu un client inseamna ca mai poti si cu altul. Afacerea incepe cu primul client!
CURAJ! (mai trebuie cite ceva pe linga el, dar fara el n-ai nici o sansa!)

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz


avatar

Ionela Iliesi a raspuns pe 31.01.2017, 11:50

In fiecare zi se cauta firme de constructii pe Google, deci parerea mea este ca cel mai bine ar fi sa creati un site pe care sa prezentati serviciile si sa invatati sa il aduceti in primele rezultate Google pentru a fi primul la cautari precum "firma constructii Cluj". Dupa ce veti incepe sa colaborati si serviciile oferite vor fi bune veti incepe sa primiti si clienti prin recomandari.

Puteti invata singur sau sa urmati cursuri SEO sau cursuri Google AdWords care sa va ajute sa invatati rapid cum sa va promovati pe Google, iar site-ul este bine sa vi-l faca cineva care se pricepe la asta. Gasiti programatori pe site-uri ca Fiverr sau Freelancer.  

Sursa: http://www.cursuri-seo.ro/ , http://www.rezistenta-online.ro/

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello