Intrebare rezolvata

avatar

Pot folosi cod caen 4778 pentru comercializarea de cadouri?

Codul CAEN 4778 poate fi folosit pentru comercializarea diferitelor cadouri, cani, ceasuri de perete, rame foto, plante artificiale etc.? Acelasi cod 4778 poate fi folosit si pentru vanzare articolelor handmade realizate de mine? Am deja si cod pentru handmade 3299. In acelasi magazin functioneaza si o florarie cu cod 4776.

A intrebat Adriana Dinu

Raspunsul ales

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 18.01.2017, 18:56

Bună seara
Referire la prima întrebare, răspunsul e da!
Referire la produsele proprii handmade, aceste pot fi comercializate prin magazin sau direct(pentru comercializarea producției proprii handmade nu e nevoie neapărat de cod de comerț-e suficient și codul 3299).
Succes!

Sursa: https://www.bizoo.ro/firma/duplicomgrup/

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Delia Goicov a raspuns pe 18.01.2017, 18:10

Buna ziua,

CAEN 4778 Comert Cu Amanuntul Al Altor Bunuri Noi, în Magazine Specializate
Aceasta clasa include:
-vânzarea cu amanuntul a echipamentelor fotografice, optice si de precizie
-activitatea opticienilor
-vânzarea cu amanuntul a suvenirurilor, articolelor de artizanat si religioase-activitatile galeriilor de arta
-vânzarea cu amanuntul a combustibililor, gazului îmbuteliat, carbunilor si lemnelor pentru uzul în gospodarie
-vânzarea cu amanuntul a armelor si munitiilor
-vânzarea cu amanuntul a timbrelor si monedelor
-serviciilor de comert cu amanuntul ale galeriilor comerciale de arta
-vânzarea cu amanuntul a produselor nealimentare, n.c.a

Eu va recomanda Cod CAEN 4719 Comert cu amanuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominanta de produse nealimentare.
Aceasta clasa include:
-comertul cu amanuntul al unei largi palete de bunuri, în care produsele alimentare, bauturile sau produsele din tutun nu sunt preponderente
-activitati ale magazinelor universale care comercializeaza, în general, produse ca: îmbracaminte, mobila, produse electrocasnice, articole de fierarie, cosmetice, bijuterii, jucarii, articole sportive etc.

Mult succes
Cu drag
Delia Goicov

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 18.01.2017, 10:46

Pe piata comerciala ,nu exista termenul de "cadou" ci doar de marfa! Marfa se cumpara sau nu indiferent de destinatie! Pentru relatii exacte consultati Registrul comertului.Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   1 2 Raporteaza abuz


 

avatar

Anamaria Bucatariu a raspuns pe 21.01.2017, 14:12

Buna ziua! Ma confrunt si eu cu o problema de genu acesta .Eu am un Srl-d si am activitatea principala 3299 si 4789 si inca 3 coduri caen dar am o problema in sensul ca ,acum vreau sa vand martisoare IN Centrul Constantei pe Str STEFAN CEL MARE si am fost si mi-am depus pt autorizatie la primarie si la spit am depus toate cele si pe 17 februarie mi se elibereaza autorizatia ,apoi am fost sa mi cumpar casa de marcat cu punct de lucru ambulator si cei de acolo mi-au spus ca nu pot sa vand martisoare stradal pt ca nu am cod caen4799 cel care il am eu este 4789 in piete ,targuri si oboare .Acum ca sa imi mai iau si acest cod caen pe firma ma costa in jur de 800 de ron ! Pt mie e enorm de mult sa dau banii astia si nu stiu ce sa fac raman cu autorizatia in mana si ma uit la ea pt ca tre sa imi modific iar probabil locatia pt care am platit cea de pe Stefan unde va intr-o piata ,targ sau obor pt a putea vinde martisoarele pe care le-am confectionat!

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello