Intrebare rezolvata

avatar

Este rentabil infiintarea unei brutarii? Care sunt investitiile/conditiile ce trebuie indeplinite?

Buna ziua,

Ma gandesc de ceva vreme sa infiintez o brutarie in mediul rural si am temeri precum ca nu o sa fie suficient de rentabil. Mentionez ca nu exista o alta brutarie pe o raza de 50 km, paine ajungand de la oras, de la diferite firme, localitatea de care apartin fiind populata de peste 7.000 locuitori plus alte localitati si sate invecinate.

Eu am un teren de aprox 10.000 mp si o suma de 25.000 euro. Ar fi suficient pentru inceperea acestei afaceri? Mi-ar ajunge sa achizitionez o linie de productie second-hand?

Multumesc anticipat !

A intrebat Florea Stefan

Raspunsul ales

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 15.01.2017, 23:47

Bună seara
Din datele prezentate rezultă că cel puțin aparent, nu vor fi probleme cu desfacerea. De asemeni, există terenul pentru amplasarea investiției. Ca valoare a investiției estimez că va fi mai mare de 25000 euro, dacă ținem cont că va fi nevoie de o construcție cu dotări(chiar și second-hand), cu utilități(curent electric, apă, canalizare, energie termică). Pentru alegerea liniei tehnologice ar trebui să ne fixăm pe o capacitate de producție pe schimb. De asemeni, să alegem tipul de energie pentru cuptor. Acestea vor determina anumite costuri.
În plus, trebuie luată în calcul aprovizionarea cu materie primă. Nu iese pâine bună din orice făină. De aceea, fabricile mari de pâine au propriile instalații de măcinare.
Ca veste bună, poți apela și la fonduri nerambursabile din PNDR 2014-2020.
Mult succes!

Sursa: https://www.bizoo.ro/firma/duplicomgrup/

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ioan Rednic a raspuns pe 16.01.2017, 14:15

Nu conteaza locatie unde stati dvs, daca estee sau nu rentabila investitia o sa vedeti in timp !

La inceput nu aveti nevoie de spatiu mare pentru producerea de paine , e suficient un spatiu de minim 20 de mp dar trebuie sa obtineti autorizatiile de functionare.

Cunosc perssoane care au inceput sa faca paine in casa dar au amenajat spatiul si cu timpul au reinvestit banutii castigati .

Un pont ar fi sa va luati o duba si sa incercati sa acoperiti cat mai multe judete din jur , ar trebui sa va diferentiati de concurenta fie prin pret-preturi mai mici fie prin altceva.

Ar mai trebui sa tineti cont ca in domeniu este concurenta care deja fac jocurile in piata .

Dupa ce aveti profit puteti depune proiect cu fonduri europene !

Bafta.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 16.01.2017, 18:24

Detineti suprafata dar,este nevoie de cladire si actele de infiintare si cele de activare,avizare,etc. Ideea este ok,suma nu cred ca va poate satisface placerea ,dar puteti cumpara numai min necesar,incepeti mic si dezvoltati in timp. Utilajele este bine sa cunosteti de la cei ce detin o activitate de aceasta,puteti sa va informati si puteti cunoaste unde va gasiti,si cit mai trebuie ! Succes

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello