Intrebare rezolvata

avatar

Cum sa stabilesc preturile articolelor din magazin?

Buna ziua,

Am deschis un magazin de articole pentru constructii, casa, gradina, auto. Produsele sunt diverse iar pretul fiecarui articol variaza de la 0.05 lei pana la peste 1000 lei. Care ar fi strategia de stabilire a preturilor pentru articolele cu pret mic, dar pentru cele cu pret mare? In zona mea comerciantii practica adaosuri chiar si peste 300% la articolele sub 10 lei si un adaos mai mic la cele peste 10 lei. Insa nu imi place aceasta metoda si am nevoie de ceva mai inteligent.

A intrebat Alin Vasile

Raspunsul ales

avatar

Florin Stefan Nita a raspuns pe 13.01.2017, 05:41

asta este metoda !!! sa fi cam la acelasi pret cu ceilalti sau sub ei ca adaus !!! in unele cazuri conteaza cantitatea vinduta cu adaus mic !! strategia o faci singur functie de conjunctura !!!
nu poti vine nici sub pretul de achizitie a marfii dar corelezi periodic cu un adaus care sa fie sub cel al celorlalti comercianti !!! sunt produse care se vind greu si cu preturi relativ mari deci tu trebuie sa ai pretul sub ceilalti !!!.. cred ca-ti este clar ca la un produs de 1000 lei care se vinde si mai greu tu trebuie sa fi cu macar 10 lei sub pretul celorlalti !!! cauta si pe internet preturi si compara !! gindeste-te ca pe internet se vind produse diverse la preturi accesibile !! incearca sa vinzi si pe internet nu numai direct din magazin !! fa-ti clienti fideli si care sa iti ia marfa periodic !!! bafta !!

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Cristina Carmen Dascalu a raspuns pe 5.02.2017, 07:54

Buna ziua,


Sunt mai multe strategii de stabilire a pretului, functie de piata si de strategia dvs. de afaceri.

Cititi cateva carti / cursuri de marketing pentru a intelege aceste aspecte. Daca aveti ocazia, participati si la niste cursuri de antreprenoriat sau ceva similar, pentru ca aveti posibilitatea de a invata si din experienta celorlalti.

In acest fel, este posibil sa va diferentiati de competitori!

Mult succes!

Sursa: https://successnetworking.eu/blog/website-afacere/

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello