Intrebare rezolvata

avatar

Ce autorizatii sunt necesare pentru constructia unei microferme?

Doresc din primavara sa incep constructia unei microferme care sa cuprinda: porci 40-50 capete, vitei, vaci in jur la 10 capete, 4-5 cai pentru drumetii, pasari.
Terenul pe care urmeaza sa se construiasca nu are vecini pe o raza de 500 m.
Doresc sa stiu care sunt pasii de urmat pana sa ma apuc de construit, doresc sa o construiesc in regim propriu, se poate sau trebuie firma angajata?

Imi trebuie autorizatie de la Mediu? Trebuie sa-mi deschid o firma (II sau SRL)?

Multumesc.

A intrebat Carol Barsan

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 14.01.2017, 12:37

Buna ziua,
1/ Puteti construi in regie proprie, dar aveti nevoie de autorizatie de constructie. Atentie mare la crearea de facilitati pentru gospodarirea gunoiului conform normelor de protectie a solului si a panzei de apa freatica la infiltratiile cu nitriti ( platforma betonata pentru depozitarea gunoiului, prevazuta cu rigole de scurgere a levigantului si fosa septica pentru fractia lichida).
Este foarte importanta consultarea unor specialisti pentru a proiecta adaposturi adecvate nevoilor fiziologice ale animalelor si care sa fie totusi relativ ieftine. Solutiile "traditionale" nu sunt cele mai potrivite.
2/ Privind protejarea zonelor rezidentiale este suficienta distanta de 500 m ; consultati Ordin nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 127 din 21 februarie 2014 .
3/ Forma minimala de organizare a activitatii poate fi cea de a 'producator autorizat"; solicitati acest statut la primaria unde este localizat proiectul minifermei.
4/ La marimea indicata de dumneavoastra ( sub aspectul efectivelor) nu aveti nevoie de autorizatie de mediu. Consultati ORDIN nr. 1798 din 19 noiembrie 2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu, respectiv ANEXA nr. 1: LISTA activităţilor supuse procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu
5/ Efectivele de animale trebuie inscrise in Registrul animalelor; luati legatura cu medicul veterinar arondat zonei dvs. de catre DSVSA

Succes !

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello