Intrebare rezolvata

avatar

Care sunt pasii pentru infiintarea unei firme de transport marfa pe comunitate?

Buna seara!

Detin 20000 euro si doresc infiintarea unei firme si achizitia unui cap tractor pentru a efectua transport cu remorcile altor firme pe comunitate.

Oare ma incadrez in buget sa incep aceasta afacere? E profitabila aceasta afacere? Ce documente sunt necesare si cat costa? Doresc pareri si recomandari despre aceasta activitate.

Multumesc!

Vasile Ovidiu

A intrebat Petre Vasile

Raspunsul ales

avatar

Horea Andrei Bortan a raspuns pe 29.12.2016, 09:47

Buna ziua.
Pasii ar fi
1. infiintarea firmei la Registrul Comertului si inregistrarea fiscala
2. Obtinerea licentei de transport si a copiei conforme. Pentru asta veti avea nevoie de destul de multe acte. Aveti nevoie in primul rand de o persoana cu atestat de coordonator transport. (puteti face cursul dvs si sa dati examen, aprox. 600 lei). Apoi trebuie sa puneti la dosar actele masinii, asigurare ROTR (de raspundere a carausului in valoare de 9000 eur la prima masina masina....asiguarea costa pana in 100 eur), cazier judiciar al administratorului (10 lei pe bucata), cazier judiciar al firmei (10 lei cazierul+45 lei extras ONRC), contract de intretinere a masinilor cu un service atestat RAR, acte de detinere a sediului social al firmei, copie certificat coordonator transport, copie CI, declaratii pe proprie raspundere a firmei si a coordonatorului, taxe de 1070 lei pentru licenta de transport si copia conforma. In mare astea sunt, poate am uitat ceva.
Referitor la profitabilitate....daca stii sa faci afaceri, e profitabil. Am vazut persoane care nu aveau habar de transporturi insa stiau sa organizeze o afacere care au reusit extrem de bine. Dar am vazut si soferi cu experienta in transport care nu aveau habar de afaceri si care au dat gres.
Tine de nivelul fiecaruia.
Nu uitati ca fondurile trebuie sa va acopere si costurile de exploatare.....daca sunteti tractionist veti avea nevoie de combustibil, asigurari si taxe pentru minim 30 zile. Depinde de contract, sunt si firme care platesc ele totul.

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello