Intrebare rezolvata

avatar

Care sunt pasii obtinerii fondurilor europene pentru infiintarea unui strand in mediul rural?

Intentionez sa amenajez un strand cu toate conditiile necesare, cu bazine atat pentru adulti cat si pentru copii, cu terasa si spatiu pentru sezlonguri, intr-o localitate situata la peste 50 km de Iasi. Nu exista asa ceva in apropiere si m-am gandit ca ar fi o afacere buna, deoarece locul respectiv se invecineaza cu alte localitati si foarte multe sate cu foarte mult tineret ce nu ar avea posibilitatea sa ajunga atat de des in oras.

Mentionez ca am achizitionat un teren la strada principala cu o suprafata de peste 12000 mp si as mai avea o suma de 25 mii euro pentru inceput. De unde sa incep si daca as putea sa obtin si ceva fonduri europene pentru a pune pe picioare aceasta afacere. Nu am experienta in asa ceva, doar ceva informatii de pe Google.

Va multumesc si astept ceva pareri!

A intrebat Florea Stefan

Raspunsul ales

avatar

Crihan Judit a raspuns pe 15.12.2016, 10:00

Buna ziua,

In principiu puteti realiza ceea ce va-ti propus, din fonduri nerambursabile , insa sunt unele conditii care trebuie indeplinite.In primul rand trebuie sa aveti o firma cu care puteti participa la accesarea de fonduri, chiar si daca este o firma nou infiintata.In mediul rural sunt programe de finantare care permit participarea si firmelor noi infiintate.Apoi ar trebui sa va interesati la ORC ce fel de cod CAEN puteti solicita pe aceasta activitate.Cand avem codul CAEN putem verifica daca activitatea dorita este eligibila in una sau mai multe programe de finantare sau nu.
Daca aveti nevoie de ajutor, informatii,sprijin vizitati-ne pe www.cepu.ro sau ne puteti scrie si pe adresa de email: cepusales@cepu.ro .

Mult succes.

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Sorin Stoian a raspuns pe 17.12.2016, 05:10

Buna ziua,
Aveti la dispozitie fonduri nerambursabile pentru o astfel de activitate. Acestea sunt masurile 6.2 si 6.4 din programul national destinat mediului rural, ce incurajeaza dezvoltarea de servicii pentru populatia in mediu rural.
Va sustine in acest demers!
Stoian Sorin

Sursa: Http://www.addsor.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 17.12.2016, 19:02

Activitatea este eligibila pe codul CAEN 9311 Activitati ale bazelor sportive, dar cu sanse mici de finantare deoarece nu face parte dintre activitatile din cadrul dectoarelor cu potential de crestere.

Sanse mai mari de finantare ar fi daca puteti gandi activitatea ca o facilitate de recreere pe langa o structura de primire turistica cu finantare din submasura 6.4 ( cu o finantare nerambursabila de pana la 200.000 euro)

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello