Intrebare rezolvata

avatar

Ce coduri CAEN trec la firma mea?

Buna ziua,

1. La infiintarea unei companii se vor trece doar codurile CAEN care reprezinta activitatile din care se fac incasari sau se trec toate codurile CAEN aferente tuturor activitatilor firmei chiar daca acele activitati doar sustin afacerea si nu sunt direct productive ?

2. Ce se intampla daca se omit anumite acvitiati interne ale firmei, care nu reprezinta interactiune cu clientul ?

3. Apare si o dilema. Cum se faca distinctia daca un anumit cod CAEN reprezinta activitate interna sau activitate care are contact cu clientul ? De exemplu, pot exista anumite activitati care au loc in procesul de productie, dar daca aceleasi activitati reprezinta prestari la clienti atunci aceste cazuri nu ar trebuie reglementate diferit ?

A intrebat Alin Vasile

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 16.11.2016, 11:05

Inregistrati-va toate codurile CAEN a caror activitate ar putea fi previzibil sa le realizati la un momentdat. Nu-i nici o problema ca majoritatea codurilor vor ramane doar o "conserva" neutilizata foarte mult timp sau pentru totdeauna. Simpla includere a lor nu va genereaza costuri.

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello