Intrebare rezolvata

avatar

Cum pot cumpara un teren dobandit prin legea 15/2003?

Buna ziua,

Sunt interesat sa cumpar un teren pe care este construita fundatia casei si racordat la utilitati. "Proprietarul" a dobandit de la primarie terenul prin legea 15/2003, a specificat ca pretul terenului este 10500 de euro de la primarie si diferenta pana la 13500 cat cere este pentru el.

Unde ma pot interesa daca este posibil sa cumpar proprietatea cu tot cu teren.
Se ocupa notarii de tot procesul? Inclusiv cumpararea de la primarie?
Este neaparat nevoie de avocati sau juristi pentru a avea siguranta sau un notar e suficient imputernicit sa incheie astfel de contracte dintre primarie-vanzator si respectiv eu ca si cumparator?

Multumiri anticipate.

A intrebat Nef Flavius

Raspunsul ales

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 19.11.2016, 14:31

Terenurile ce fac obiectul concesionarii in baza Legii nr. 15/2003 nu pot face obiectul vanzarii-cumpararii, fiind acordate in considerarea persoanei care indeplineste conditiile impuse de Legea 15/2003. Apoi, atribuirea terenului se face in folosinta gratuita pe durata existentei locuintei proprietate personala.
Abia dupa finalizarea construirii locuintei, consiliul local poate hotari, la solicitarea proprietarului locuintei, vanzarea directa catre acesta a terenului respectiv.
Cu stima,
av. Maria Vizitiu Păun

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Müller Michael a raspuns pe 16.11.2016, 08:59

Da,este bine si ptr dstra cea mai concreta cale de a afla si desoperi tot ce este legal ! Cei ce reprezinta legea ,juristi,notari sint in masura sa va informeze ce trebuie sa faceti si,cum .Succes

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello