Intrebare rezolvata

avatar

Puteti sa-mi dati mai multe informatii pentru pentru crearea unui lac de pescuit?

Buna seara,

Am un teren disponibil cu sursa de apa venita de la un izvor . Lacul as dori sa il fac ca lungime de 35m lungime si 40m latime aprox..

In primavara am vrut sa ma apuc cu un excavator sa il fac,care sunt pasii pentru construirea lacului tinand cont sa nu se traga apa in pamant si sa ramana la un nivel constant nivelul apei..precizez ca vreau sa il populez cu crap[cel mai probabil puiet] ..daca sunt cunoscatori care imi dau o sugestie despre cat puiet trebuie pentru populare mai departe si orice mic ajutor,e bine venit !

O zi buna

A intrebat Diac Ovidiu

Raspunsul ales

avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 17.11.2016, 19:39

Cred ca mai intai este bine sa va lamuriti singur> este lac de 35x40 sau BALTA. Lac nu poate fi, la 35x40 nu aveti adancime, deci este balta unde H - ul este de 1 - 1,5 m, deoarece se ,,colmateaza' prin infiltratie marginala. Daca este in zona de ,,deal panta' , ati puso, bani aruncati pe fereastra. Pana la puiet mai este timp de invatat si practicat. In concluzie: Depinde de zona unde se face investitia, calitatea solului - au loc sau nu infiltratii de apa, panta, inclinatia solului, debitul de apa pe toata perioada anului. Apa de la IZVOR. Izvoarele in anii secetosi nu mai se numesc izvoare, nu mai au apa, si atunci, ce vaceti. pentru a nu va dezamagi incercati sa faceti ,,lacul' cat mai mare lugime, latime si adancime. In cazul ca este in panta sau panta mica, faceti ,,lacul" , iar cu pamantul rezultat executati un dig din pamantul excavat. Nu uitati sa faceti ,,CALUGARUL" pentru eliminarea apei uzate sau in caz de viitura, idem pentru ,,baraj". Daca aveti si teren in apropiere combinati cu un solar, o gradina de legume. Este bine sa stiti ca apa de irigat din ,balti sau lacuri' reprezinta un ingrasamant bio - apa cu bacterii, alge ce sunt folositoare plantelor. Mai construiti o cabana, iar daca afacerea va merge depinde numai de dumneavoastra. Va dorim succes.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 28.11.2016, 13:02

Bună ziua
Ideea dvs creează două serii de probleme de rezolvat:
-prima e legată de legislație-mediu, ape, DSP etc.
-a doua, legată de business-construcția bazinului, apoi funcție de debitul apei, oxigenarea acesteia și eliminarea azotului(aceste elemente intră în calculul cantității de pește cu care se poate popula bazinul).
Rezolvarea celor două serii de probleme nu e simplă, nici imposibilă. Însă domeniul e mai sofisticat decât pare la prima vedere.
Succes!

Sursa: https://www.bizoo.ro/firma/duplicomgrup/

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Constantin Sandu a raspuns pe 20.01.2017, 15:41

Lacul Boteni 3 DE VANZARE !!!…tot ce trebuie sa stii despre vanzarea si cumpararea de luciu de apa in Romania …INFORMATII DETALIATE…foto,acte,explicatii… https://goo.gl/photos/r5kfz3zVjEHRQehW7

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Müller Michael a raspuns pe 20.10.2016, 11:29

dimensiunile s mici,asa ptr unul cu destinatie  privata este ok ! Mare grija cu caile de acces ,departare de zona pietonala,etc. Trebuie stiut ca daca exista posibilitatea ,oricine arunca o stiuca si crapii dispar inainte sa prinda culoare !Nu stiu in ce directie va orientati,privat sau recuperare si agrement,sau pescuit sportiv !? Adincimea  este functie de sortul de peste,trebuie stiut cu ce plante de balta se ,,decoreaza,, ce structura are solul si ce Volum are izvorul,posibilitatea de curatire si evacuare la sec a lacului , Iarna posibilitate de oxigenare,etc. Nr si marimea puietului este o problema care trebuie stiuta inainte de populare,totul realizat in asa fel incit sa existe o generatie dupa alta,diferente de timp f redus la inceput ! Succes

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello