Intrebare rezolvata

avatar

Exista o legislatie cu privire la initializarea unei afaceri de tip food truck?

Doresc sa deschid un fast food intr-o rulota food truck in Bucuresti si vreau sa stiu daca legislatia iti permite sa fi in continua miscare sau te obliga sa vinzi numai intr-un anumit loc. Adica daca vreau sa vand in tot Bucurestiul sau in toata tara, imi trebuie autorizatii de la toate sectorele/primarii?

A intrebat Radut Ionut

Raspunsul ales

avatar

Istrate Radu a raspuns pe 29.10.2016, 13:17

Legislatie exista, dar nu se refera strict la aceste unitati mobile de alimentatie publica. Raspuns la intrebarea ta:

Din pacate daca doresti sa te amplasezi pe spatiu public nu poti sa te misti de acolo. Unde te autorizeaza acolo ramai. Exista varianta sa amplasezi unitatea mobila pe un spatiu privat dar si acolo apare o problema de control.

Unitatile mobile de alimentatie publica sunt oarecum intr-un vid legislativ, si dificil de autorizat. Abordarea organelor de control este urmatoarea: "Daca tu te muti in fiecare zi noi cum te gasim sa te controlam?"

Mai multe informatii gasesti aici: http://www.icdv.ro

Toate cele bune!

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Müller Michael a raspuns pe 27.09.2016, 10:33

Exista in toate tarile din comunitate aceasta activitate prestata dintr o rulota,truck,etc. In Germania fac ,,intelegere,, cu supermarkt.le si primesc si curent !Singura problema este sa aveti documentele necesare ptr prestare si avizarile aferente,si,ptr faptul ca va veti ,,instala,, pe un teren public sau privat,neaparat acceptul celor ce detin acest spatiu ocupat de dstra cu activitatea necesara ! Inafara de acestea tineti cont de ,,gunoiul,, si pet.le ce rezulta din si in urma activitatii prestate ! Succes

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello