Intrebare rezolvata

avatar

Cum pot face profit din import UE?

Buna ziua,

Am un magazin online cu corpuri de iluminat importate din UE fara TVA. Le comercializez in Romania cu un adaos de aproximativ 25 % fata de pretul de achizitie. Din moment ce eu nu am platit TVA rezulta 20 % din adaos de plata la stat (Diferenta de TVA).

Mai raman cateva procente care se duc si acestea pe diferite impozite, taxe, contabil. Daca cresc adaosul meu va creste si Diferenta de TVA platita catre stat. Cum pot face profit?
Mentionez ca sunt si angajat 8 ore la alta societate ca inginer de productie. Am pornit acest magazin in ideea de a ajunge la un moment dat propriul raspunzator de veniturile incasate si sa pot renunta la serviciu. Nu pot spune ca ma pricep la afaceri dar cum altfel poti invata daca nu incerci, daca nu gresesti ? Intr-adevar contabilul are doar grija inregistrarii facturilor si sfaturile privind maximizarea profitului ii lipsesc.
Strategiile de vanzare cam lipsesc, doar promovare online pana acum. Dar chiar daca cresc vanzarile atunci si platile catre stat vor creste. Si nu prea am cu ce cheltuieli sa compensez. Unde gresesc?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile oferite.

A intrebat Adrian Dobre

Raspunsul ales

avatar

Lucian Buzea a raspuns pe 24.09.2016, 09:32

1. Daca nu ai o solutie de la contabilul tau, da-l afara!
2. Normal ar fi sa-ti spun ca profit mai mare = vanzari mai multe.  Dar pana nu stim ce cheltuieli ai si cum pot fi scazute sau optimizate, acesta este singurul sfat.
3. Nu dai multe detalii, ai doar vanzari online? ce site? cine-i procesatorul de plati prin card?
4. Care este scopul tau referitor la companie? Tintesti maximizarea profitului sau te multumesti cu venituri (salariu) mai mare?
5. Ce strategii de vanzare ai aplicat, deoarece in online este o oportunitate mare.

Cam atat fara alte informatii.

Voteaza:   0 3 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello