Intrebare rezolvata

avatar

Vreau sa imi deschid un super-market in provincie. Cum este mai convenabil?

In primul rand ma gandesc ca este mai convenabil fara sa am un srl si legal prin alt mod, din ce am inteles, deschizandu-mi super-marketul pe intreprindere individuala.

In al doilea rand cum este mai convenabil la plata taxelor pentru stat, care sunt pentru pfa, srl si intreprindere individuala?

Deschid un magazin alimentar, super-market de circa 30 de metrii patrati si m-am lovit de aceasta dilema, pe baza carei optiuni legala sa merg, srl, pfa sau intreprindere individuala, si din cate stiu pentru pfa nu voi opta deoarece vreau sa angajez personal, vanzatoare etc.

Multumesc anticipat.

A intrebat Luncsoreanu Alin

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 8.09.2016, 10:30

Categoric SRL ! in nici un caz PFA sau II sau AF - povara fiscala este prea mare ( este asemanatoare cu un salariat). Analizati posibilitatea de a lua o franciza tip "La doi pasi" . La Doi Pasi este o franciza lansata de retailerul Metro Cash & Carry, brandul reunind 200 de magazine de proximitate, detinute de mici comercianti independenti. La Doi Pasi pune la dispozitia clientilor sai un portofoliu ce contine marci foarte cunoscute si produse de serie mica, ceea ce face din el un magazin complet, cu un sortiment variat de articole.

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   0 3 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ioan Rednic a raspuns pe 8.09.2016, 16:45

Srl sau Srl-D,

Nu am înțeles bine,dvs doriți să deschideți un supermarket ??? Din câte știu eu pt. un astfel de magazin îți trebuie minim 5000 de mp, minim 50 de angajați, minim 10 mil de euro, dvs dispuneți de aceste resurse ?

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello