Intrebare rezolvata

avatar

Pot primi fonduri nerambursabile pentru constructia unei hale de productie?

1. Se pot accesa fonduri europene pentru constructia unei hale de productie in zona rurala, comuna Malu Mare jud Dolj, mentionez ca detin un teren de 500 m2.
Destinatia halei ar fi productia(crearea) de haine pentru copii varsta 0 - 9 ani.

2. Pot primii fonduri nerambursabile si pentru aparatura necesara unei mini fabrici de imbracamine copii?

Multumesc anticipat.

A intrebat Dinut Alin

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 6.09.2016, 10:15

Da, constructia unei hale de productie este cheltuiala eligibila pentru submasura 6.2 din PNDR. Urmatoarea sesiune de depunere proiecte este in anul urmator (2017). Obiectul de activitate vizat va avantajeaza in obtinerea unui punctaj rezonabil deoarece se regaseste intre activitatile considerate cu potential de crestere in mediul rural. Sunt eligibile si cheltuielile pentru echipamente / dotari, nici nu s-ar putea altfel deoarece trebuie sa ajungeti cu proiectul in faza operationala pentru a va fi onorata ultima cerere de plata reprezentand 30% din bugetul proiectului. Pe aceasta masura concurenta este mare deoarece conditiile de finantare sunt foarte atractive : se primeste ca avans 70% din bugetul proiectului, iar finantarea din fonduri publice este la nivel de 100%, respectiv 70.000 Euro pentru productie. Atentie, ganditi o solutie constructiva economicoasa pentru a va putea incadra in bugetul de 70.000 euro atat cu partea de constructii montaj cat si cu partea de utilitati, echipamente, dotari si mijloace circulante pentru un ciclu de productie. Solicitati de la primarie un certificat de urbanism ca sa vedeti ce s-ar putea construi pe terenul detinut si in ce conditii. Daca doriti clarificari sau consultanta pentru elaborarea proiectului puteti sa ma contactati telefonic.

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Sorin Stoian a raspuns pe 6.09.2016, 12:13

Buna ziua,
Exista doua programe destinate activitatilor nonagricole din spatiul rural, in care constructia este eligibila, cu conditia sa fie utilizata pentru o activitate nonagricola impreuna cu echipamentele necesare. A se urmari masura 6.2. si 6.4., in functie de complexitatea proiectului.
O zi frumoasa!
Stoian Sorin

Sursa: http://www.addsor.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello