Intrebare rezolvata

avatar

Un profesor de liceu poate avea doua norme? In ce conditii?

Un profesor de liceu poate avea doua norme? In ce conditii?

A intrebat Tudori Tatiana

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 6.09.2016, 10:40

Raspunsul il aveti in "Statutul personalului didactic din invatamantul preuniversitar" , SECŢIUNEA a 6-a, Norma didactică, incepand cu art 262, vedeti unde va incadrati dumneavoastra. Atentie, faceti distinctia intre norma de predare a personalului didactic(in functie de categorie poate fi doar de 18 ore) si timpul total alocat activitatii didactice , respectiv conform art 262 (1) Activitatea personalului didactic de predare se realizează într-un interval de timp zilnic de 8 ore, respectiv 40 de ore pe săptămână, şi cuprinde:
  a) activităţi didactice de predare-învăţare-evaluare şi de instruire practică şi examene de final de ciclu de studii, conform planurilor-cadru de învăţământ;
  b) activităţi de pregătire metodico-ştiinţifică;
  c) activităţi de educaţie, complementare procesului de învăţământ: mentorat, şcoală după şcoală, învăţare pe tot parcursul vieţii.
  d) activităţi de dirigenţie.
Puteti consultat "statutul" aici : http://consultjuridic.blogspot.ro/2014/10/statutul-personalului-didact...

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Müller Michael a raspuns pe 5.09.2016, 09:11

exista un nr saptaminal de ore care trebuie respectat,nr avizat unei norme ptr personal didactic si de predare !Din cite cunosc este vorba de 16 ore !

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello