Intrebare rezolvata

avatar

Ce acte imi trebuie daca vreau sa organizez excursii?

Detin microbuz 7+1! Doresc sa organizez excursii ocazionale, pelerinaje in tara ! Persoana fizica, ce acte imi trebuie ?

A intrebat Doru Sirghie

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 24.08.2016, 18:55

Pentru practicarea acestei ocupatii este nevoie sa obtii un atestat Ghid de Turism de la Autoritatea Nationala pentru Turism. In vederea obtinerii atestatului trebuie sa dovedesti ca ai calificarea necesara astfel primul pas in vederea obtinerii atestatului de ghid este sa urmezi un curs de calificare profesionala si anume cursul Agent de Turism – Ghid organizat de catre un furnizor de formare profesionala autorizat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC). Acest curs are dubla calificare, iar dupa absolvire poti lucra atat in calitate de agent de turism, cat si ghid turistic local (pentru a insoti grupuri de turisti in Romania).

Ca baza legala poti consulta "Ordinul Ministrului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului nr. 637/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condiţiile şi criteriile pentru selecţionarea, şcolarizarea, atestarea şi utilizarea ghizilor de turism".

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Catalin Zamfir a raspuns pe 31.08.2016, 12:26

Poti sa faci asta si fara sa te autorizezi pentru turism.
Iti trebuie o forma juridica de organizare si poti sa te autorizezi pentru transport persoane.
Astfel tu vei presta transport de persoane, nu servicii turistice.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello