Intrebare rezolvata

avatar

Ce poate sa mai faca victima in urmatoarea situatie?

Buna ziua,

Acum 2 ani a fost lovit de catre cineva in ochi in urma lovituri, a ramas orb de acel ochi, la proces s-au inteles sa nu faca inchisoare agresorul (pe motiv ca are 2 copii) si el sa angajat in fata instantei sa ii dea o suma de bani in maxim 1 an. Termenul era pana anul trecut, nu i-a dat niciun ban agresorul iar acum in august sunt 2 ani de cand l-a lovit. Daca nu ii da nimic, nu cumva se prescrie fapta la 2 ani? Ce poate sa mai faca victima? Sa depuna iar plangere in instanta sau la politie? Victima este o persoana cu o situatie materiala slaba si tocmai pe asta mizeaza agresorul. Va rog frumos sa imi spuneti ce poate sa faca sa ii spun de unde sa inceapa? De avocat nici nu se pune problema sa isi ia deoarece, dupa cum spuneam, nu are bani.

Va multumesc anticipat.

A intrebat Adina Stan

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 6.08.2016, 08:24

Nu spuneti cuantumul platii si daca acest lucru a fost specificat in HOTARAREA judecatoreasca.Daca s-a specificat in HOTARARE plata ,atunci ar trebui sa mergeti la un executor judecatoresc care-l va forta sa va plateasca. Daca nu s-a specificat nimic in hotarare dar, s-a specificat VINOVATIA FARA TAGADA A AGRESORULUI ,deci ati castigat procesul, atunci puteti sa inaintati o noua actiiune in instanta prin care sa cereti o proteza si despagubirile dorite. Este de dorit sa aveti un avocat pentru ca exista o terminologie si un mod specific de a formula actiunea pentru ca aceasta sa fie reprezentativa pentru instanta, ceea ce nu poate fi realizat de nespecialisti.Daca aveti certitudinea ca veti castiga , cheltuielile se vor achita de catre agresor si atunci ,merita efortul.Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello