Intrebare deschisa

avatar

De ce acte as avea nevoie si ce ar fi mai avantajos - SRL, PFA sau II?

Buna ziua!

As vrea sa imi deschid un magazin in care sa vand haine si incaltaminte second hand in Cluj-Napoca. Mentionez ca nu am domiciliu legal in Cluj, ci in Timisoara. Locatia intentionez sa o inchiriez.

De ce acte as avea nevoie si ce ar fi mai avantajos  - SRL, PFA sau II?

A intrebat Roxana Atanasiu

Raporteaza abuz Raspunde la intrebare

Raspunsuri

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 18.07.2016, 08:56

Ca forma, ar fi indicat un SRL ori un SRL-D, dacă aveţi o vărstă de până în 35 de ani.
Ca acte, va sunt necesare: disponibilitatea de denumire, actul constitutv, actul de sediu social, cel pentru punctul de lucru, dovada capital social, specimen semnătura, declaratie de asociat, cerere si declaratii tip pe care le regasiti la Registrul Comertului, taxe.

Pentru indrumare, va puteti adresa la ORC, iar pentru acte puteti discuta fie cu un avocat, fie cu juristii de la ORC care au un birou in cadrul acestuia.

Succes!

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Cristina Carmen Dascalu a raspuns pe 17.07.2016, 11:41

Buna ziua, Roxana!

Raspunsul meu nu este chiar direct legat de intrebare. Este doar o opinie personala legata de tipul afacerii. Te rog sa nu crezi ca iti desconsider ideea ta de afaceri. Dimpotriva, chiar te felicit!

De ce ai deschide un magazin SH in Cluj? Au nevoie clujeni de asa ceva? Aduce mai multa valoare si contributie in viata cuiva? Sau, doar pentru un profit speculativ? Este o afacere pe termen lung?

Eu admir orasul Cluj, oamenii de acolo si ideile care se nasc in aceea zona a tarii.

Ai facut macar un mic sondaj sa vezi daca oamenii mai cumpara haine si lucruri SH. Cand in marele magazine si mai peste tot sunt reduceri la haine si incaltaminte? Sa nu mai vorbesc de online.

Regandeste ceea ce doresti sa oferi. Fa ceea ce iti place si iti aduce bucurie tie si celorlalti.
Chiar daca initial "profitul" este mai mic.

O afacere nu inseamna o firma inregistrata la Registrul Comertului. O afacere inseamna clienti care cumpara produsele si serviciile oferite.

Fa un sondaj si intreaba cel putin 100 de persoane daca si de ce ar cumpara haine SH.

Sau, poti incepe cu un site, chiar cu un blog gratuit. Scrieti ideile acolo (nu chiar tot) si promoveaza-le. Dupa 2-3 luni sau chiar mai repede o sa ai mai multe informatii.

Legat de imbracaminte ... am observat ca multi oameni au nevoie de ajutor in alegerea hainelor. Nu cunosc tipurile de tesaturi, nu stiu sa fac diferenta intre un material sintetic si unul natural, isi aleg croieli care nu-i avantajeaza, fac combinatii de culori nu tocmai potrivite.

Mie imi place sa vad oamenii imbracati simplu, elegant, cu bun gust, in tinute care ii avantajeaza. Poti  oferi asa ceva prin magazinul tau?

O alta recomandare: fa un plan de afaceri real pentru minim 1 an zile. Simuleaza veniturile, cheltuielile, toate activitatile pe care vrei sa le faci.

In final, dupa ce ti-am "desfiintat" ideea ta de afaceri, sa o inlocuiesc cu alta.

Am avut ocazia acum 3 ani sa cunosc doua fete tinere care si-au deschis o afacere cu haine cu un concept original: inchiriere haine de lux si pentru diverse ocazii. Acum au si rochii pentru mirese in portofoliu.

Locatia era o casa, iar interiorul era amenajat stil retro, dar elegant. Clientela selecta, cu programare.

Mai jos ai link-ul de pe facebook ... ca sa vezi cum se promoveaza.

Mult succes, Roxana!
Sursa: https://www.facebook.com/Amarige-Pour-Toi-1426444410924549

Voteaza:   2 3 Raporteaza abuz


 

avatar

Tehnic Bistrita a raspuns pe 17.07.2016, 08:47

Cel mai bine un SRL. Te costa sub 1000 ron constituirea si e gata intr-o saptamana.

Nu conteaza domiciliul. Trebuie doar sa gasesti un spatiu pentru sediu

Voteaza:   1 3 Raporteaza abuz


avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 18.07.2016, 19:42

Clujul si clujenii , se vor mai nou, cosmopoliti! Eleganta si hainele scumpe incepe sa incetoseze mintile oamenilor din tara asta, care nu doresc decat sa epateze pentru a oftica....capra vecinului! In consecinta depinde la ce nivel de uzura si de...eleganta vor fi hainele SH ale dvs. Personal insa cred ca exista o nisa in acest domeniu in zona studentilor, despre care cred ca sunt ,in general modesti ,in ciuda beizadelelor care umplu la refuz tabloidele ,si se mandresc , nevoie mare, cu stupizeniile lor! Insa si aici, ar trebui ca hainele dvs. sa fie tineresti sau sa aibe croieli originale!Ca forma de organizare e bine sa incepeti cu o II, care poate fi transformare in caz de succes,in ori ce doriti dvs. Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello